Отново за шуслеровите соли… bTV не спира да ги промотира

Featured Video Play Icon

Пропагандирането на шуслеровите соли не спира. Отново bTV, отново предаването „Преди обед“.

Отново лекар говори псевдонаука и се опитва да ни убеди, че черното е бяло.

 

Здравейте, аз съм д-р Стефан Митев, асистент по гастроентерология и до мен е папагалът Сашо. Сашо не използва хомеопатия и шуслерови соли. Сашо е умен. Бъдете като Сашо!

Точно обратното ще се опитат да ни убедят в предаването „Преди обед“ по БТВ, където за пореден път се прави открита реклама на недоказани методи, които могат да бъдат опасни, поради закъснение на реалната диагноза и лечение.

Какво всъщност се случи? Попаднах на публикация във фейсбук страницата „Шуслерови соли“, която звучи феноменално, бомбастично. 

Няма нелечими болести… има само нелечими хора. Възможно ли е да се излекува „нелечимият“ улцерозен колит? Вижте историята на Сийка Маджирова.

Това ще бъде много интересен репортаж за мен, защото аз съм университетски преподавател по гастроентерология към Медицински университет – София и съм видял доста пациенти с улцерозен колит.

Дали тук ще науча нещо ново? Дали предаването „Преди обед“ ще ме обогати със знания, с наука? Дали ще бъде така? Да видим..

Нека ви запозная с основните действащи лица в този репортаж на „Преди обед“. Това е Сийка – пациент и естествено д-р Анастасия Томова, общопрактикуващ лекар и шуслеров терапевт.

Още началото на репортажа ни изненадва с неочаквана находка. Да видим…

Днес, Сийка Маджирова от Пловдив разказва своята история за здраве, но по-голямата част от живота й преминава в болести. 

Преди Сийка да ни разкаже нейната история, нека отбележим, че в дясната част от екрана има реклама на шуслерови соли. Така че този репортаж въобще не е платен. Това е един напълно безпристрастен материал, който отразява една човешка история. Нищо, че в него се съдържа продуктово позициониране и откровена реклама на солите на д-р Шуслер, както пише, минерални елементи за здраве и тонус. Имайте предвид, че ние трябва да разглеждаме този материал с отворено съзнание. Това въобще не е рекламен материал и публикацията във фейсбук въобще не е свързана по никакъв начин с него. Така че да гледаме с повишено внимание. 

Но да започнем с малко предистория… 

Сийка е било много притеснителна, по нейни собствени думи. Имала е неуспешен брак, а след това и развод. Изпаднала е в депресия, стигнало се е до там, че трябва да взима антидепресанти и дори нейната собствена майка я е хранила с лъжичка. След известно време Сийка е започнала да има ставни болки, а след това и коремни оплаквания. В резултат на изследванията се е поставила диагнозата улцерозен колит, което и автоимунно заболяване на дебелото черво.

Това заболяване изисква много внимателно и точно лечение, защото когато то е активно може да доведе до тежки усложнения. Това може да бъде една типична история на пациент със заболяването, което често се отключва и започва в млада възраст. Но да видим какво ще ни каже Сийка, след като вече поставена диагноза. 

НЕ ПРАВЕТЕ КАТО СИЙКА, ТОВА Е МНОГО ОПАСНО!

Цял живот ще пия лекарства… Не исках това да е моето бъдеще. Цял живот аз да пия лекарства.

Сийка събира всички, от малко останалите й, сили и започва да търси алтернативно решения. Обръща се към хомеопатия, търси причината за заболяването и начин да спре постоянния прием на лекарства с тежки странични ефекти. 

Ама разбира се, че ще се обърне към хомеопатия. Към какво друго иначе? Подчертавам, че лекарствата за улцерозен колит ДЕЙСТВАТ. Те действат до такава степен, че могат напълно добре да контролират заболяването при повечето пациенти, така че те да водят един напълно нормален начин на живот.

Аз постоянно комуникирам с такива пациенти. Страничните ефекти съществуват, но те са многократно по-малко, отколкото ползата от самите лекарства. Казано накратко, лекарствата действат.

Сийка не е лекар и затова се опитва по собствения си, елементарен начин да си обясни протичането на заболяването. Правейки това тя допуска много грешки и на всичкото отгоре се опитва да ги внуши и на нас в национален ефир. Ето, да чуем нещо от нея за оплакванията, които тя интерпретира като странични ефекти на лекарството, а всъщност не е така.

Даже някои от ефектите са болките в ставите. Просто цялата химия, там се натрупва, в ставите.

Това абсолютно НЕ Е ТАКА. Болката в ставите са типична проява на активно заболяване. Тоест когато улцерозният колит е активен и недобре контролиран, може да се появят болки в ставите. Това показва, че заболяването на Сийка в този момент не е било добре контролирано, а не че лекарствата, които е приемала са давали странични ефекти. 

Забележете колко по-лесно е да се интерпретира нещо в полза на хомеопатия и шуслерови соли и против научно доказаната медицина, когато си пациент, който не разбира от наука и който е лесно податлив на внушения. В случая Сийка е станала жертва точно на това.

Да продължим с изводите, до които е стигнала Сийка.

Вярвам, че моите проблеми, дори на повечето хора, са чисто емоционални. Аз вярвам и съм убедена, че всичко започва от главата. Аз си бях казала – не аз нямам проблем със стомаха, аз нямам проблем с червата, аз имам проблем с емоциите.

Изчетох много книги и стигнах до извода, че само природата е единственото нещо, което може да ти помогне. Тъй като ние сме от природата и природата е тази, която може да ти върне здравето.

Сийка, аз съм изчел много повече книги от теб и съм стигнал точно до обратния извод. Преди хиляди години, когато хората са живеели изцяло сред природата, те са доживявали до 30 годишна възраст и след това са умирали по множество причини. Повишаването на продължителността на живота е свързано до голяма степен с модерната медицина и здравеопазване. Така че да се говори по такъв елементарен начин, е признак на наивност.

 Лекарствата, които са доказани, че действат помагат. Хомеопатията и шуслеровите соли нямат данни за ефективност по-различна от плацебо. Те ти помагат, ако въобще помагат, само заради плацебо ефекта, който е много по-сложен за разбиране и ти със сигурност не го разбираш. 

Подчертавам, че плацебо ефектът не се дължи само на вяра в доброто бъдеще, а се основава най-вече на регресия към средната стойност, ефект на Хоторн и други неспецифични ефекти. 

Сийка продължава да вярва, че нейните проблеми се дължат на натрупване на лекарство в организма, а не на активността на основното и заболяване. Затова тя стига до интересни заключения, които разбира се, са грешни. Искам да отбележа, че и гласът зад кадър, който разказва тази история също е изключително манипулативен и говори неистини. Да чуем…

Преходният период обаче винаги е тежък. Изчистването от натрупаната химия в организма предизвиква тежки кризи.

Наистина много тежки очистващи кризи получавах, много тежки..

Въобще не става ясно какви са били тези тежки кризи в репортажа, въобще не е спомената. 

Дотук беше представена историята на пациент, който не иска да се лекува с научно доказано лечение и иска да търси други решения.

Дотук добре, но сега вече започва по-важната част, намесата на алтернативната терапия и съответно как се опитват от БТВ и от предаването „Преди обед“ колко хубава е алтернативната медицина и в този случай шуслеровите соли.

Крайно време е в нашата история да се появи и другия основен герой, а именно д-р Анастасия Томова, която се представя като общ практикуващ лекар и шуслеров терапевт. Да видим какво има да ни каже д-р Томова.

Аз мисля много и премислям много нещата. Какво се е случило, как се е случило, защо и може би от това силно напрежение в главата, получавах от малка като мигренозни пристъпи и може би в един момент така на едно главоболие личната ми лекарка предложи да пробвам шуслерови соли.

След направените консултации с невролог, скенер, се установи, че няма някакви органични изменения. Много заболявания в организма се отключват точно по повод на психоемоционален стрес.

Това е така. Има такива заболявания, но те не се лекуват с шуслерови соли.

А някой път при недостиг на някои минерали в организма, организмът не може работи нормално и се появяват различни заболявания.

А вие изследвахте ли я за такъв недостиг на минерали? Най-вероятно не сте.

Предписах по повод това главоболие сутрин да приема шуслерова сол №5. Поставя се в устата, под езика и се разтопява. Така по лигавичен път много по-бързо навлизат в кръвообращението и действат…

Д-р Анастасия Томова дори отделя време, за да ни обясни как се отделя шуслеровата сол, за да може всеки зрител на предаването „Преди обед“ евентуално да си я купи, защото те са без рецепта. Има свободен достъп до тях, така че това е отново рекламна тактика. Най-вероятно подсказана от някъде, че трябва да се каже как се приема. не забравяйте, че компаниите за шуслерови соли въобще не пестят пари за собствената си реклама. Могат да достигнат навсякъде, например национален ефир. А защо не и до лекари, които са склонни да изпишат срещу нещо в замяна може би, не знам. Може би да питаме д-р Томова. Дали ще ни отговори?

Ако сте се притеснили от всичко това, недей те. Не забравяйте, че преди всичко това е един рекламен материал. И като за десерт се изненадах да науча, че рекламата е не само шуслеровите соли, а на бизнеса на самата Сийка, която е отворила център за здравословен начин на живот, където иска да предаде наученото от нея и на други хора.

И след всичко преживяно това, което научих и успях да усвоя, реших да създам център, в който да предам нататък знанията за природен начин на живот, за здравословно хранене с надеждата да помогна както на малки, така и на големи. Да повярват в себе си и да намерят правилния път към здравето.

Водена от девиза си – „Вярвай в себе си, бъди щастлив“, Сийка подготвя деца и ученици редувайки процеса на учене с физически упражнения. И винаги намира думи, с които да помогне на хората, обърнали се към нея за здравословен или житейски съвет.

Не слушайте съветите на Сийка. Препоръчвам ви, бъдете като папагала Сашо. Той не употребява шуслерови соли и хомеопатия. Сашо е умен. Бъдете като Сашо, не като Сийка.

Харесайте страницата ни Fibro.bg във фейсбук. Посетете сайта и ни изпращайте сигнали за още псевдонаука в медиите, както и за фалшиви новини и интернет измами.

Ние от Българско рационално общество ще направим клипове затова и ще сезираме съответните институции. Няма да оставим лъжците и измамниците да действат безнаказано.

Аз съм д-р Стефан Митев, асистент по гастроентерология. До нови срещи!

9 мнения за “Отново за шуслеровите соли… bTV не спира да ги промотира

 1. Диди написа:

  От всичко казано оставам с впечатлението, че се обявявате не само срещу пропагандирането на Шуслеровите соли по BTV, а срещу хомеопатията като цяло. Моля, осъзнайте се! Да критикуваш нещо, което не разбираш е най-големия фалш. За какво се борите тогава? Не само по BTV, а целия ни ефир е залят с реклами за „лесни“ и „изгодни“ кредити, които съсипаха живота на повече от 3 000 000 души, и са се насочили към децата ни! Що за кредит е заем с 550 -1070 %ГПР. Това е законно само в нашата държава и затова го допускаме да се рекламира и пропагандира във всички медии, а се „чекнем“ с Шуслерови соли и други безвредни неща, които по никакъв начин няма да нанесат пораженията, които нанасят по-малко от 300 човека „Българи“ (лицензирани от БНБ), с цел бърза, лесна и срамно висока лична печалба и то инвестирайки пари с много съмнителен произход. Например фирма Кредисимо, която е с най-голямо присъствие в медиите твърди непрекъснато, че е номер 1 и това не е ФАЛШИВА НОВИНА. Кой я е класирал и кога? НЯКОЙ ДА Е ПРОВЕРИЛ? Фирмата работи със 190% процента лихва и един заем е към двама кредитора. (получавате две в едно само с едно кандидатстване и съществуването на единият без другия кредитор е невъзможно) Втория е гарант на първия и двата плюс още две колекторски фирми са по една „шапка“. Годишната им ПЕЧАЛБА е десетки милиона лева. От къде и благодарение на кого? Най-вече на медиите разбира се!
  Спрете престъпниците, който чрез пълния си достъп до медиите малтретират изнасилват, ограбват, съдят и тормозят половината ни население и то най-бедната част от него а не хомеопатите.
  Както удобно се казва на хората подвели се по огромното медийно присъствие на кредиторите, че никой не ги кара да ходят при толкова афиширани, класирани и „приятелски“ фирми за кредити, така и аз бих казала като не работят тези Шуслерови соли никой не ни кара да ги купуваме.
  Аз лично ги ползва и съм доволна, а докато не изчерпя хомеопатичните методи за лечение не се обръщам към конвенционалната медицина. При нея няма как да забравя, че се сблъсквам с търговско дружества и ще трябва да се пазаря, и да търгувам собственото си здраве, защото не е важно от какво съм болна, а колко ми струва „пътеката“. Така не мога да имам болни бъбреци, а трябва да имам инфаркт или инсулт. При това положение Вие ми кажете плацебо ефекта или „окепазяването“ на здравната ми история и лично здраве е за предпочитане?

  • Gabriel написа:

   Правилно се изразихте – пропагандиране. За нас обучението в тази сфера не е само да прочетем нещо в интернет или да чуем думите на някой „експерт“, както се е случило при Вас. За нас обучението е целоживотен дълг, така че е малко нелепо да твърдите колко разбираме. Едно нещо разбираме със сигурност: знаем как да отсяваме фалшивата информация от вярната, защото в противен случай ще си изгубим много време. Хомеопатията НЕ е по-ефективна от плацебо, нещо доказано от редица систематични анализи и двойно-слепи проучвания, включително и от хомеопати като Edzard Ernst. Но не подценявайте плацебото, което е напълно способно да Ви облекчи неразположенията. „Конвенционалната“ медицина, повярвайте ми, не е първата причина и ние също имаме материал за лошата структура на здравеопазването и как да избегнем лошия лекар, погледнете го тук.

   Колкото за бързите кредити, всички знаят, че са неизгодни, но не са задължителни за никого. Останалото е чист маркетинг, в който не можем да отречем, че има подвеждащи твърдения. Разбира се, такава агресивна реклама е свързана с много разходи, което се отразява със сигурност върху офертите им към потребителите. Абсолютно подвеждащо е обаче и да се говори за годишен лихвен процент, когато става дума за краткосрочни кредити. Медии, конспиратори и политици се възползват от този факт да създават скандали и закони. Такива кредити са необходими основно на хора с толкова ниски доходи и активи, че същите теглят за да осигурят нуждите си за кратко време. И всеки кредитор знае много добре този факт. Годишният лихвен процент НЕ е релевантен показател, но е добър за създаване на сензации. Да се обсъжда ГЛП и ГПР за кредит, който трябва да се изплаща в рамките на няколко седмици, е все едно да обсъждаме, че хотелска стая с две легла струва 100,000лв. годишно или че хлябът струва 100,000лв. на тон. Каквито и да са рисковете и разходите по краткосрочните кредити(включително и маркетинг), то те трябва да бъдат покрити и също да има възвръщаемост за кредитора и е твърде ясно, че колкото по-висока е възможно да бъде тя, толкова по-добре за самия кредитор. За потребителят офертата става възможно най-изгодна, само когато има конкуренция. Такава НЕ може да има, ако има лихвен таван. На този етап никой не ви насилва да използвате Кредисимо. Но ако държавата постави ненормално нисък лихвен таван и всички бързи кредитори, които не могат да си покрият разходите, започнат да изчезват, настъпва първо олигопол, после монопол, после липса на такъв бизнес въобще. Тогава става налице въпросът как потребителите с необходимост от бърз кредит ще бъдат задоволени въобще. Отговорът е никак.

 2. Диди написа:

  Да! Вярно е, че за разлика от Вас, за мен обучението не е целоживотен дълг. За съжаление обаче се превърна а ЦЕЛОЖИВОТНА НЕОБХОДИМОСТ и тъй като не е по мой избор, гледам на нея като доживотна присъда.
  Дано никога не Ви се налага да вземате кредит или търсите лекарска помощ, защото , колкото и да четете и да си мислите, че се образовате, само тогава ще разберете, че в единия случай се обръщате към заобиколен от законите НИ и лицензиран от БНБ „лихвар“, който медиите толерират, заради парите му (нашите пари), а в другия „не дай Боже!“ няма да сте първия лекар, „преселил се в отвъдното“ С ЛЕКАРСКА ПОМОЩ.
  Какво тогава да кажем ние простосмъртните, и необразовани хора? На кого да се доверим? Трябва ли във всяка житейска ситуация да сме по-подготвени от „образованите“ за целта лекари, юристи, икономисти и др., за да разпознаем фалшивото? Моят отговор е ДА! ( малкият проблем е че е невъзможно) Вие като медик ми кажете как аз да се подготвя за около 20 минути по добре от Вас (за да разпозная фалша), защото медицинският ми казус е възникнал по спешност – например? Как да разпозная добрия лекар и да го НАМЕРЯ точно в този момент? От опит ще Ви кажа – НИКАК! Единствено мога да се надявам, че с превенция, ще стигам по-рядко до такава ситуация.
  Проблема, който аз виждам в родната ни медицина е, че никой не търси първопричина, всеки лекува симптоми, защото така го изисква „пътеката“. Излекуван или не, в частна или в държавна болница, при добър или лош лекар, няма никакво значение. Ще си „лекуван“ и изписан според пътеката, която е заради някакъв симптом, или заради болнични приходи. Образно това се нарича конвейер.
  Не искам да бъда разбирана погрешно, но Ви поздравявам за поетата инициатива, проблема според мен е в обективността на съветите и затова Ви моля, да не бързате да отричате търсенето на превенция в неалтернативната медицина. Плацебо или не, ние-простосмъртните ЗА СЪЖАЛЕНИЕ нямаме алтернатива. Достатъчно е да мислим, че правим нещо полезно и безвредно за себе си, което според мен е силата на мисълта, която ако не лекува поне не пречи.
  Нека насоката на знанията и усилията Ви ДА БЪДАТ към истинските вреди върху здравето и живота ни!
  Лично за мен е по-важно не дали ми помагат шуслеровите соли (достатъчна ми е надеждата, че го правят), а че НЕ ми нанасят вредата, която фирми като Кредисимо успяват да нанесат върху живота, здравето и съдбите на над 3 000 000, (словом – три милиона) ползватели (по техни данни).
  Това е меко казано – зловещо!!!
  Явно трябва да знаете, че лихвения процент не е величина, която следва да се разглежда различно за краткосрочни и дългосрочни кредити, а показател, който определя, че за взети 100 лв., след ползване от 30 дни следва да бъдат върнати 290 лв. Годишния процент на разходите е подробно описан в Европейска директива 48/2008 (на кой ли обаче му „отърва“ да я чете?). Ако по този алгоритъм стая в хотел струваща 275 лв. на вечер (до тук не виждам нищо противоестествено), се ползва една година ще струва над 100 000 лв.-разбира се! Разликата е в разходите за предлагане на услугата и респективно размера на печалбата от тази услуга.
  Къде е свободното договаряне? Ако си „докарал“ до там, че спешно ти трябват 100 лв., то от къде се предполага, че след 30 дни„ТЕ“ ще са ти донесли тези 290 лв. приход, за да се издължиш. Нима не виждате нищо НЕ морално в такава печалба и то за сметка на човек „дръзнал“ да търси помощ от 100 лв.! Вместо да се избягва, монопола на Държавата е задължителен, за да съществува тази иначе полезна услуга. Таван на оскъпяването и сега има и той е съобразен с Европейските нормативи. Истинският проблем е че НЯМА МОРАЛ и регулаторни механизми, които да го спазват. А и кой ще откаже да рекламира подобни приходи, независимо, че рефлектират и върху неговите деца.
  Другият проблем е че за да търси човек, спешно толкова малък заем е за да плати някоя банкова вноска или сметка, за да избегне по-голяма „беля“. Това го докарва в един момент до пълен финансов колапс за да реализира някой толкова срамно висока и лесна печалба на негов гръб. Неминуем е момента, когато този човек вече и на банките няма да може да се издължи, а не забравяйте, че те оперират с вашите и на ваши близки пари. Така верижната реакция вече засяга не само ползвателите на тези „услуги“, а всички нас.
  Вие преценете кое е истински важното в поетата от Вас инициатива!?

  • Gabriel написа:

   Напълно разбирам аргументите, че е трудно всеки да бъде експерт във всяка една сфера при необходимост. Не мога да се съглася обаче с това, че инструмент на превенция може да бъде алтернативна медицина, както Вие изглежда намеквате. Въобще, съществуването на алтернативна медицина е все едно да съществува алтернативна математика. Медицината е една и нейните каузи са общи. Недоказаните методи на лечение са опасни, особено както казахте в спешен медицински случай. Това, което ние от ФИБРО можем да правим и го правим, е подробно да даваме гласност на тази тема, защото в медиите остава на заден план, за сметка на рекламната дейност. Нещо напълно нормално, свързано с техния финансов стимул. Както е и описаният случай в клипа на д-р Стефан Митев за шуслеровите соли.

   Могат ли лекарите да са опасни в спешна ситуация? Безпомощна ли е медицината в някои случаи? Разбира се, че да, никой не твърди обратното. Рисковете са навсякъде и не могат да се избегнат. Въпросът е може ли „алтернативната“ медицина да е полезна при същите казуси и отговорът е категоричен. Плацебото действа ли превантивно и тук отговорът също е категоричен. Плацебото действа симптоматично.

   Разбирам, че надеждата умира последна, но не забравяйте кое е последното зло, останало в кутията на Пандора.

   Колкото до Кредисимо, което не е част от моята експертност, ще кажа, че щом съществува, значи потребителите го позволяват. Има редица други конкурентни компании на Кредисимо, но може би дори щяха да са повече, ако тази услуга функционираше в напълно свободен пазар. Сега знаем, че има таван на ГПР. Аналогията с хотелска стая беше, за да разберете, че ГЛП не е адекватен показател. Ако ползвате хотелската стая за 1 ден, тя ще ви излезне 275лв и ще ви позволи тази услуга да бъдете на друго място само за ден, без да се налага да давате 100 000лв за нов имот, за да бъдете на това място. Тази услуга обаче ще Ви излезне много по-скъпо в дългосрочен план от години по простата причина, че разходите по поддръжката на хотел и инвестицията в изграждането на този хотел са риск, поет изцяло от собственика му, а не от Вас. Бързите кредити по същия начин са в кратки срокове, което прави обработката им много по-скъпа за кредиторите, което от друга страна се отразява на лихвата. Като включим и агресивен маркетинг в сметката и необходимата възвръщаемост за оцеляването на компанията, то ето я причината лихвеният процент да е изключително висок.

   Също пропускате да споменете, че има много други методи за изкарване на спешни 100лв. Тези методи индиректно конкурират услугата бърз кредит. Тоест, бързите кредити далеч НЕ са единственото решение.

   Регулаторните механизми са част от естествената наклонност на човек да предприема мерки срещу несправедливостта. Но в икономиката, те много често се оказват пагубни, дори да са правени с добри намерения. Противоречите си, като казвате, че зависим от „лицензиран от БНБ лихвар“, а в същото време, че монополът на държавата е задължителен. Това е категорично грешно заключение, защото сме го видели хиляди пъти в историята на България и защото даже и сега зависим от смесена, а не напълно свободна икономика.

   • Рада Д написа:

    Китайската и тибетската медицина използват соли ,хомеопатия. Как с се лекували с плацебо хилядолетия? А Парацелс: Всичко е отрова, всичко е лекарство, едното и другото се определя от дозата? На везната Вашето и неговто мнение.Кой ,кой е ?

 3. Илияна написа:

  В световната фармация която е единствен двигател на съвременната медицина и ментор на всички алопатични лекари няма понятие природно, натурално и т.н. Всичко е химия, защото само тя може да се патентова и съответно да се печели от нея. За съжаление…моето лично мнение е, че голяма част от Българските лекари са некадърни….и причината е единствено в това, че разчитат единствено на това което са им преподавали в университета. Приемат го за чиста монета без да се замислят. Другото е, че голяма част от тях … да не кажа всичките получават финаниране и всякакви облаги от медицинските представители. Със сигурност го знам, защото моя приятелка е такава. Съвременните лекари не си задават въпроса…защо и как е възникнало дадено заболяване, какво е ежадневието на пациента, какви са хранителните му навици…нищо. Само констатират диагноза….ако разбира се изкарат късмет и познаят и назначават така прекрасната химия…често до живот. Диагнозата често е поставяна и без изследвания…ама за какво са им…те са си цели оракули. А за профилактока…изобщо да не говорим…тя е табу. Табу е здравословният начин на живот. Табу до преди няколко години бяха и пробиотиците. Табу сега е хомеопатията и шуслеровите соли……но антибиотиците за вирусна инфекция са си традиция. Всъщност това си е направо профилактика :)))) Възмутена съм от цялата тази абсурна ситуация. В устата им са само ваксини, антибиотици и кортико стероиди…и всъщност с всичко това само съсипват децата ни. Да има случай в които антибиотиците са наложителни…но как при всеки бронхит…антибиотика е номер едно в рецептата, като те много добре знаят, че над 90% от бронхитите са вирусни. Ама както и да е… всеки си има глава на раменете.

 4. Петко написа:

  Шуслерови соли – пълна измама. Предписаха ми за лечение на детето от Рангелов…. Останаха ми десетки опаковки… Бих ги подарил на всеки който пожелае за да не си губи времето. парите и здравето на близките си. ИЗМАМААААААААААААААА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.