Как да разпознаем фалшивите обяви в интернет?

Featured Video Play Icon

Редовно се натъкваме на фалшиви обяви в интернет.
Как да ги различим от истинските предложения?
Кои са основните елементи на всяка фалшива страница?

 

Здравейте, аз съм Катрин Майсторска копирайтър, преводач създател на Copwrite.com и част от екипа на Fibro.bg.

Днес, разглеждайки новините случайно попаднах на поредната фалшива информация в интернет. Реших да направя този клип, за да споделя с вас как да различавате фалшивите страниците от истинските.

Новината, на която попаднах е за автоматичен метод, чрез който можем да научим всеки чужд език само за две седмици. Звучи твърде хубаво, за да е истина, нали?

На пръв поглед страницата изглежда напълно нормална. Няма за какво да се притесняваме. Вероятно, повечето от вас не знаят как да разграничават истинската от фалшивата страница. Затова ще видим кои са трите основни елемента на фалшивата страница и как да я разграничим от истинска.

На първо място нека обърнем внимание на снимката на дадената госпожа. Госпожа Мария Любенова е закупила продукта, чрез който може да научи даден език само за две седмици. Изглежда щастлива и доволна, почивайки си докато разглежда нещо в интернет. След малко проучване открих снимката на г-жа Мария в сайт за изображения, откъдето всеки може да свали, каквато снимка пожелае. Както установихме, госпожа Мария не съществува, а това е модел, който има и други изображения в сайта.

Следващият елемент, чрез който можем да разграничим фалшивата страница от истинската, е самият текст. При пръв прочит не откриваме нищо съмнително в текста. След като обърнем по-специално внимание забелязваме тънкостите на специалния текст, използван при фалшивите страници. Като опитен копирайтър, познавам тази техника отлично. Убеждаващ и приканващ текст, който мотивира хората да закупят продукта. Точно такъв трябва да бъде текстът, да мотивира, да приканва и да стимулира хората да закупят продукта.

Третият елемент, който ни показва, че страницата е фалшива са отзивите от клиенти. След като сме прочели текста, искаме да се уверим, че хората закупили вече този продукт са доволни. След като прочетем за опита на останалите хора и се убедим, че те са доволни от продукта, то определено ще искаме да го купим.

В заключение ще ви посъветвам да не се доверявате на нещата, които четете в интернет. Първо проверявайте източника дали той е сигурен, дали е достоверен, след това поръчвайте. Не бъдете наивни и не мислете, че може да научите чужд език само за 2 седмици. Ако не сте сигурни и не сте убедени за произхода на продукта, не поръчвайте. Целта на такъв тип страници е единствено да заблудят потребители и да им вземат парите.

Ако се натъкнете на други такива страници, не се колебайте да ги изпратите и аз ще направя своя коментар за тях. По този начин ще може да усвоите техниките, чрез които да разграничавате истинските от фалшивите страници.

Аз съм Катрин Майсторска, до нови срещи!

Мнение за "Как да разпознаем фалшивите обяви в интернет?"

  1. Споменаване: Ти плащаш - Ангелите лекуват - истината за Акашовите записи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.