Лекар хомеопат и шуслеров терапевт в национален ефир

Featured Video Play Icon

За пореден път в национален ефир се показва лекар, който защитава алтернативни методи за лечение. Изгледайте клипа и си задайте следните въпроси:

Защо се акцентира върху „природното“ лечение, хомеопатията и Шуслеровите соли?
Защо не се говори открито за наука?
Защо няма хора, които да вземат мерки срещу такива клипове?

 

Здравейте, аз съм доктор Стефан Митев, асистент по гастроентерология.

Днес бях приятно изненадан от един буден гражданин, който ми написа съобщение във Фейсбук страницата и сигнализира, че отново в предаването „Преди обед“ по BTV ще бъдат представeни алтернативни методи за лечение и съответно да взема отношение по този въпрос.

За мое огромно огорчение видях, че основно действащо лице на видеоклипа е български лекар. Не какъв да е лекар, а общопрактикуващ лекар, който в предаването е определен като хомеопат и шуслеров терапевт. Да видим какво има да каже д-р Янев за тези методи на лечение, а след това аз ще направя своя коментар. Повярвайте ми ще бъде интересно.

Когато започнах да лекувам с хомеопатия, така се случваше, че не всеки път успявахме да постигнем резултата, който сме заложили.

Естествено, че докторът няма да постигне заложения резултат, защото на всички научно мислещи хора е ясно, че хомеопатията не действа и се основава на остарели схващания, които не трябва да имат никакво място в съвременната медицина.

Избрали сме точното лекарство, нацелили сме точната потенция, всичко е, както трябва, но нещата не вървят. Тогава дойдоха в помощ шуслеровите соли.

Естествено, когато един алтернативен метод не действа, някои лекари се опитват да компенсират с втори алтернативен метод, вместо да заложат на медицината на доказателствата, на научните данни – кое действа и кое не. Става все по-интересно във видеото, да продължим…

Ако даден минерал липсва няма как, каквото и друго лекарство да дадем в организма, то организма да се самовъзстанови. Точно това достатъчно малко нещо са шуслеровите соли. Те ни дават субстрата, върху който стъпваме, за да можем с точния монопрепарат да успеем да постигнем уникалния ефект на лечението.

Много ми е интересно дали д-р Янев ще излезе пред научен конгрес, пред свои колеги и ще заяви същото нещо, че шуслеровите соли са субстрат, на който лежи лечението. Ако това наистина е така или той смята, че е така, на какви научни източници се базира? Много ми е интересно да ги науча, защото аз съм проучвал доста дълбоко този въпрос и не съм срещал нито един източник, публикуван в престижно научно списание, който да доказва, какъвто и да е ефект на шуслеровите соли, различен от плацебо. Тоест шуслеровите соли не действат.

И най-важното истинските шуслерови соли… защото това което най-много ме боли, е че се появяват пациенти, които казват: „Ами те не действат“.

Когато им кажа, дайте да видя какво сте взимали, те показват шуслерови соли, които нямат нищо общо с оригиналите на немския хомеопатичен съюз. В тях има точно количество, подходящо направено и това, което е нужно. Шуслеровите соли ми дадоха този субстрат, да мога да стъпя здраво на здрава основа и да градя лечението оттам нататък.

Опасно е, когато лекар казва, че шуслеровите соли са основата на лечението. Това може да доведе до забавяне на истинското лечение – това лечение, които наистина действа.

Имам няколко въпроса към д-р Янев:

  1. Откъде взима тези данни?
  2. Чел ли е някакви научни публикации или всичко това е резултат на неговия опит?
  3. Не го ли е страх да дава недоказани лечения на своите пациенти?
  4. Как би обяснил ефекта на тези лечения на свои колеги като например на мен?

Ще очаквам някаква реакция и отговор от д-р Янев, защото наистина ме интересува защо лекар смята, че някакви лечения действат, когато отдавна се знае, че те не действат.

Отново искам да благодаря на Радослав, който ми показа този клип и сигнализира за предаването.

Приветствам ви да изпращате на моята Фейсбук страница всякакви находки, които откриете по българските медии, особено интервюта, клипове и всякави други публикации, свързани с алтернативни методи на лечение.

Аз ви обещавам, че ще направя своя коментар и ще го публикувам в моята Фейсбук страница. А така ще стане дискусия, която е необходима и важна, за да може в България да има правилно лечение, научно доказано лечение, което действа. Така хората ще знаят, че се лекуват по най-модерния и правилен начин и не си хвърлят парите на вятъра по магически методи, които на думи звучат добре, но резултатът е ужасяващ.

Аз съм д-р Стефан Митев, асистент по гастроентерелогия. До нови срещи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.