Коя книга трябва задължително да прочетете?

Коя книга трябва задължително да прочетете

Купете си тази книга и няма да съжалявате:
Псевдонауката от Бен Голдейкър
(Bad science – Ben Goldacre)

 

Здравейте, аз съм доктор Стефан Митев, асистент по гастроентерология.

Намираме се в разгара на празниците и аз реших да ви отправя предложение за подарък, който да направите на себе си и на вашите близки. Това е моята любима книга на Бен Голдейкър – Псевдонауката.

Тази изключително фундаментална книга промени представите ми по множество теми.

Прочетох я преди години в оригинал на английски език, а сега държа в ръцете си българския превод, който е от издателство „Изток-Запад“.

Трябва да ви кажа, че преди години бях изключително изненадан да установя, че в нея пише за въпроси, които въобще не се засягат по време на следването медицина в университета. Такива теми са хомеопатия, детоксикация, безопастно на ваксините, медицинска статистика, плацебо ефект и още много други.

Препоръчвам тази книга на всички хора, които искат да са запознати с научни данни, както и на тези, които отричат науката и вярват в конспирации, вярват в това, че лекарите се опитват да вземат парите на хората, докато хомеопатите и натуропатите им дават най-доброто лечение.

Повярвайте ми, всеки от вас има какво да научи. Отново повтарявам – Псевдонауката, Бен Голдейкър от издателство „Изток-Запад“. Това ще бъде перфектният подарък за вас и вашите близки по време на тези празници.

Със сигурност в бъдеще ще правя нови клипове, които са основани на тази книга и на отделните глави в нея.

Специално внимание обръщам на глава номер 13 – „Защо умните хора вярват в глупости?“. Не бъдете един от тези хора. Прочетете книгата и ще си отворите очите по много теми. 

Аз съм доктор Стефан Митев, до нови срещи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *