Защо да не се доверяме на продукти за отслабване?

Featured Video Play Icon

В интернет има стотици страници, които предлагат продукти за отслабване.
Кои от тях си заслужават инвестицията и кои са поредната измама?

 

Здравейте, аз съм Катрин Майсторска, преводач, копирайтър, създател на Copwrite.com и част от екипа на Fibro.bg.

Днешното видео е посветено на поредната измама в интернет. Отслабването e изключително актуална тема както за мъжете, така и за жените. Реших да проверя какво се предлага в интернет пространството, какви са методите за отслабване, какви продукти се предлагат и какви начини.

В резултат на проведеното търсене попаднах на тази страница, която предлага откритие, което блокира ген на затлъствянето. Очевидно, измамна информация и фалшив продукт, който се предлага на потребители, отчаяни и търсещи най-бързото и лесно решение в опит да отслабнат. 

Как да разберем, че страницата и предложеният продукт са измама. Първо, ако не сме добре запознати няма как да знаем, че не съществува ген на затлъстяването. Но да изключим това и да пренебрегнем факта, че не знаем.

При прегледа на страницата ще открием някои основни елементи, които се съдържат във фалшивата страница. В предишния клип обсъдихме кои са трите основни елемента на всяка фалшива страница. Дали и тук ги има? Нека погледнем..

При пръв прочит на текста откриваме типичните грешки, които са характерни за фалшивата страница. А именно мотивиращ текст, който приканва потребителя да закупи продукта. Информация, която не дава никаква стойност на потребитяла за продукта, а единственото, което прави е да заблуждава, че се нуждаем от него.

Освен това тук откриваме нещо много интересно. Формата, употребена в самия текст, е недопустима за страници, които твърдят, че предлагат истински продукти и са квалифицирани спрямо изискванията за истинска интернет страница. Откриваме свободни форми, които са прилежащи само за разговорната реч, но е недопустимо да ги срещнем в писмен текст, а още повече в страница, която предлага продукти. 

Вторият елемент, който откриваме в тази страница и ни показва, че тя е фалшива, са коментарите. Първия коментар срещаме още в самия текст. Жена, която е закупила продукта, казва, че е отслабнала с единадесет килограма през последните три седмици. Изключително невероятен факт, който е почти невъзможен.

Отслабването е дълъг процес, който изисква много време, постоянноство, тренировки, лишения. Не можем за три седмици да отслабнем с единадесет килограма, физически е невъзможно. Дори това да се случи, то ще бъде чрез процедурата гладуване.

Всеки е запознат с гладуването и го е прилагал някога в опитите си да свали един или два килограма. При гладуването това, което се случва с организма, е един вид нездравословно сваляне. Килограмите, които са свалени не са от мазнините и мастната тъкан, а от мускулната тъкан.

Дори да видим разлика в цифрите, показани на кантара, то свалените килограми няма да бъдат желаните и няма да бъдат от мастната тъкан, а от мускулната. Ще имаме целулит и още много други странични ефекти, които не би трябвало да имаме при нормалното отслабване.

След като установихме, че този коментар е фалшив, нека погледнем и тези под статията. Откриваме доста мнения, които са положителни, хвалепствени, изказват колко добър е продуктът и са доволни от неговото закупуване. Ако въпреки текста и коментарите, които са показателни за фалшивата страница, смятате да поръчате този продукт, нека видим какво се случва, след като натиснем бутона за поръчка.

Пренасочва ни към страница, на която са показани снимки, коментари и отзиви на клиенти, поръчали продукта. Както можем да видим, страницата по нищо не се различава от останалите фалшиви страници. Текст, който мотивира да поръчаме продукта, фалшиви коментари, които залъгват, че продуктът е ефикасен и действа и разбира се снимки, които дори да са истински не са на хора, които са използвали този продукт, а са преминали през много тренировки и много лишения, за да постигнат това тяло.

В заключение ще кажа, не се доверявайте на такъв тип страници. Ако искате да отслабнете, има много методи и начини, чрез които това може да се случи. Отслабването е дълъг, труден и изморителен процес.

Понякога ще искате да се откажете, няма да намирате смисъл, за да продължите напред, но не забравяйте защо сте започнали, каква е вашата цел и къде искате да стигнете. 

Ако искате да отслабнете, то няма да се случи чрез продукти, които заключват гена на затлъстяване или предлагат ускорено горене на калории и всякакъв друг тип фалшиви добавки, които обещават бързо отслабване за две седмици. Отслабването няма да бъде за няколко дни, но все пак резултати ще си заслужават.

Ако попаднете на други продукти, които гарантират бързо отслабване, не се колебайте да сигнализирате на Fibro.bg. Аз ще коментирам страницата и ще помогна да се ориентирате дали тя е истинска, или фалшива. 

Аз съм Катрин Майсторска, до нови срещи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.