Жлъчен сок от мечка срещу COVID-19

В Китай измъчват мечки за получаване на скандално „лекарство“ срещу COVID-19.

Официалните препоръки за лечение на COVID-19 чрез традиционна китайска медицина (ТКМ) включват инжекции, съдържащи жлъчен сок от мечка. Не се шегуваме. Една от съставките на продукт с името Тан Ре Кин е жлъчен сок от мечка, който се добива от диви или пленени мечки, причинявайки им огромно страдание.

Напомняме, че ТКМ се основава на псевдонаучни схващания, като наличие на енергия Чи, която протича по меридиани в човешкото тяло.

В Китай има ферми за жлъчен сок от мечки. Условията в тях са ужасяващи. Често животните се държат в малки клетки. Жлъчният сок се добива чрез поставяне на катетър, игла или тръба в жлъчния мехур на мечката. Всички методи са инвазивни, като причиняват болка, страдание и риск от инфекция.

За да улеснят работата си, някои „фермери“ чупят зъбите на животните и изваждат техните нокти. Понякога отстраняват цели пръсти. Ако мечката спре да произвежда жлъчен сок, се оставя да умре или се убива.

Някои от съставките в традиционната китайска медицина (например рог от носорог) са толкова скъпи, че бракониери убиват диви животни за продажба на черния пазар.

Псевдонауката е опасна не само за хората. Животните също страдат и умират, като жертва на алчните шарлатани, които желаят вашите пари.

Източници:
https://sciencebasedmedicine.org/chinese-government…/ 
https://eia-international.org/…/weve-been-accused-of…/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.