Солено „Божествено лечение“ с Изворски и Силвина

Знаете ли как да изкарате 60 лева за 5 минути? Или пък 280 лева за 30 минути?

Изглежда е възможно, ако предлагате „Божествено лечение“, подобно на Силвина Белопойчева.

Няколко човека ни сигнализираха за сайта на Георги Изворски – „Божествено лечение“, където се предлагат индивидуални и групови „изцелителни сесии“, дистанционни лечебни сесии (по телефона), дори обучение на желаещи в метода.

В сайта четем и скандални твърдения като:
„Истинското изцеление идва от Бога“
„Няма нелечима болест“
„Молитвата – най-силният инструмент за лечение“

Във Фейсбук страницата се публикуват „отзиви“ от лечението. В предишна публикация показахме предполагаем пациент, която е напипала бучка в гърдата, но тя вече е намаляла. Дано историята е маркетинг трик, а не реалност. Иначе хора биха били изложени на огромен риск за забавяне на диагнозата и лечението.

Изглежда Силвина не притежава медицинско образование. Никъде не намерихме подобна информация. Предложеното от нея лечение е в груб разрез със Закон за здравето. Не че ако имаше медицинско образование, щеше да бъде различно. Молитвата не помага за лечение и между другото има категорични проучвания по въпроса. Внушения за терапевтичен ефект от молитвата може да имат фатални последици поради забавяне на реалната медицинска помощ.

Крайно време е да се вземат мерки срещу алтернативни практики, имащи за цел да се възползват от наивността на пациентите. Представете си, че ваш близък се довери.

Ние вече предприехме действия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.