Факт: фашистите са обичали неваксинирането

По цял свят антиваксърите смятат, че ваксините са фашизъм. Както всяко тяхно убеждение против ваксините, това се оказва груба грешка.

Наясно ли сте, че нацисткият режим в Германия всъщност се е любувал на неваксинирането?

По времето на нацистите задължителната ваксинация срещу належащите тогава инфекциозни заболявания е разхлабена и доброволна. Нацистите се надявали да убият по-бързо „по-нисшите“, следвайки бруталния нацистки идеал за „свръхчовек“.

Съществуват записи на лични дискусии между Адолф Хитлер и неговите колеги, които показват, че са далеч от разглеждането на задължителните ваксини като някакво средство за техните геноцидни цели, а дори напротив: те са знаели, че отказването от задължителната ваксинация и други иновации в общественото здраве на Германия ще им помогнат да убият повече от „нежеланите“ за тях хора.

Във времето, когато Хитлер и нацистите превземат страната през 1933 г., недоволството от задължителните ваксини вече е набрало скорост, а някои от настроенията срещу ваксините се смесват с антисемитските конспиративни теории, които са силно разпространени в онази епоха. По тази причина още в последните години на германската демокрация се преустановява задължителната ваксинация на практика.

Принудителната ваксинация на деца и родители, която предизвиква възмущение през Ваймарските години, спира да се случва от 30-те години на миналия век. До 1936 г. германците вече не трябва да доказват, че са получили ваксина срещу едра шарка, за да посещават средно училище, а до 1940 г. политиката на „гъвкавост“ става правно обвързвана и продължава да се използва от германските правителства.

От доказателствата, които са оставили след себе си, става ясно, че Хитлер и другите нацисти са разбирали, че всяка политика за налагане на ваксини би работила против техните геноцидни цели.

Ето какво казва Хитлер през 1942 г. на други високопоставени нацисти относно плановете си за хората от руските територии, които са искали завладеят:

„В областта на общественото здраве няма никаква необходимост да се разпростират върху предметните раси ползите от нашите собствени знания. Това би довело само до огромно увеличение на местното население и категорично забранявам организирането на всякакъв вид мерки за хигиена или чистота на тези територии. Задължителната ваксинация ще бъде ограничена само до германците, а лекарите в германските колонии ще бъдат там единствено с цел да се грижат за германските колонисти. Глупаво е да налагаш щастие на хората против техните желания. Зъболечението също трябва да остане затворена книга за тях.“

Мартин Борман, началник на щаба на Хитлер и ръководител на нацистката партия, пише в „Осем принципа за управлението на източните територии“ през 1942 г.:

„Славяните могат само да работят за нас. Ако не са ни потребни, нека да си умират. Следователно, задължителната ваксинация и германските здравни услуги са им излишни. Размножаването на славяните е нежелателно.“

Нацистите са разбирали много добре, че ако искат да заличат „по-нисшите“ хора (каквото и да означава това), ваксинирането срещу заразна болест няма да помогне за целта.

Сега разбрахте ли най-сетне какво е „медицински фашизъм“?

„Медицинският фашизъм“ не е онова сламено чучело, с което мнозинството гордо се бори в социалните мрежи, по медии и на площада, а видимо, точно обратното.

По време на пандемия „медицинският фашизъм“ е всяко действие или бездействие, което напук на натрупаните знания и доказателства, води до отнемането на най-съществените свободи на хората, а именно – просто да бъдат живи и здрави.

Липсата на необходими медицински регулации, неспазването и липсата на контрол за елементарни противоепидемични мерки; разпространението на лъжи срещу единственото средство за предотвратяване на смъртта, социалната и здравна катастрофа; ограничаване на достъпа до средството (скорошен пример: саботиране на работата на ваксинационен пункт); организиране на всякакви умишлени шествия и протести срещу необходимите медицински регулации и средствата ни за борба по време на пандемия – да, всичко това е „медицински фашизъм“.

Той гони своите политически цели на цената на човешки животи – вече близо 5 млн. жертви в световен мащаб и още толкова живи, но завинаги увредени или инвалидизирани.

„Медицинският фашизъм“ е геноцид за „по-нисшите“, които според неговите поддръжници са вашите баби, дядовци, хронично болни близки, приятели, нездрави, а понякога дори и най-здрави. Според тях, те не заслужават да живеят. Какво от това, те така или иначе ще си умрат, нали така беше…

Ако отричате необходимостта от мерки и ваксинации, то вие сте поддръжник на медицинския фашистки режим – истинският фашизъм, който отнема свободата на невинни хора да живеят и да бъдат здрави. А има ли по-важна свобода от тази?

Не ставайте поредната жертва. Мислете и действайте.


Източници: връзки в статията

Мнение за "Факт: фашистите са обичали неваксинирането"

  1. Споменаване: Габриел Димитров: Липсата на задължителна ваксинация е фашизъм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.