Eволюция на Бил Гейтс според антиваксърите

Основателят на Microsoft Бил Гейтс от години  предупреждава за опасността от инфекциозни заболявания. В своя реч от 2015 г. той заявява, че най-голямата заплаха за човечеството не е ядрена война, а пандемия, която може да убие милиони хора по света. Затова трябва да сме подготвени. И неговите опасения вече са факт.

Антиваксърите хич не обичат Бил Гейтс. Атаките в социалните мрежи срещу него не закъсняха. Започнаха да се разпространяват конспиративните теории, предимно свързани със създаване на вируса в лаборатория и разпространяването му чрез 5G технологията. Доказателства няма, но те никога не са били нужни за антиваксърите.

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс е дарила над 250 милиона долара в борбата срещу новия коронавирус. Финансирането е насочено главно към разработването на ваксина срещу COVID-19 и възможността за нейното масово произвеждане и дистрибутиране, след като тя стане готова. Това може би ще се окаже единственият механизъм за доставяне на ефективна ваксина в бедни страни от Третия свят. Но антиваксърите не мислят за тези хора, нали?

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс финансира и разработването на евтини диагностични тестове, които да се извършват в домашни условия. Как може някой да бъде против това? Не очаквайте разумни доводи от феновете на конспиративните теории. Те се вълнуват от 5G, тайни общества, които уж управляват света и всяване на страх и дезинформация за фармацевтичните компании и ваксините.

Подкрепете усилията за борба срещу COVID-19, дори само като не споделяте конспиративни клипове. Заявете твърда позиция срещу антиваксърите, които са обществена заплаха. Заедно ще се справим с вируса, но някои от нас ни пречат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.