Броят на заболели от морбили расте, но медиите показват ниско ниво

Д-р Николова шамаросва

Простотията не подмина и bTV.

Докато броят на заболели от морбили в България расте (вече 32), са решили да поканят любимия на всички хомеопат Атанас Михайлов, за да ни разкаже за нежеланите реакции на ваксините, защото били
„другата“ страна на нещата.

Разбира се, в опита си да защити тезата защо да не се ваксинираме (на фона на епидемии по цял свят – браво, БТВ), той се провали катастрофално.

Всички противопоказания за поставяне на ваксини и странични ефекти в листовката се взимат предвид, така че това не е другата страна на нещата, а същата.

Хомеопатът се опита да говори за сериозни нежелани реакции, посочвайки алергични такива, а журналистката Bilyana Gavazova пригласяше, че „трябва да признаем“ за тях.

Но те се взимат предвид. Ако едно дете има алергия, ваксина не се поставя. От това следва ли всички деца да не се ваксинират, г-н хомеопат? Ако едно дете е алергично към кърма, от това следва ли нито едно да не се кърми?

Похвално държание на д-р Гергана Николова, шарлатански гласове не трябва да се чуват. И пореден трагикомичен опит на медиите да създадат баланс, който не съществува.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.