free aloha interracial teen sucking black stepdads cock.

tubegalore

Затварянето на ядрени централи след инцидента във Фукушима довежда до повече жертви от самия инцидент

АЕЦ Фукушима

Настроенията срещу ядрената енергия са разпространени надлъж и нашир. Но както нерядко се случва, истината е съвсем в друга посока. Страховете и емоциите надделяват над разума.

В ново проучване, публикувано от Националното бюро за икономически изследвания в САЩ, изследователите стигат до резултата, че повече хора са умрели от последващите затваряния на ядрени централи, отколкото от самата катастрофа във Фукушима.

Само в рамките на 14 месеца от инцидента правителството на Япония изключва от операция всички ядрени централи. Тази мощност е заменена от външно внасяне на фосилни източници, което увеличава цените на електричеството с до 38% в някои региони, правейки го практически недостъпно за конкретни потребители. Намалението на консумацията води до повишаване на смъртността от студено време, заключават в труда си изследователите.

Дялът на мощност от фосилни горива нараства от 62% до 88% за 4 години след инцидента, докато дялът на ядрената енергия пада от 30% на 0%. Данните са извлечени от най-големите градове в Япония, представляващи 28% от общата популация. Проучването открива, че високите цени на електричеството са довели до 1280 допълнителни смъртни случая от 2011 до 2014 година.

Много важно е да се знае, че въпреки равносилния на аварията в Чернобил мащаб няма установени жертви от радиацията по време на катастрофата във Фукушима. Но около 1232 са смъртните случаи поради случилата се бърза евакуация.

„Ето защо смъртността от високи цени на електричеството по всяка вероятност надминава тази от инцидента само за 4 години, ако приложим данните за цялата страна, както и почти със сигурност надминава смъртността за по-дълъг период, предвид факта, че високите цени продължават да са такива и след изследването“ – се казва в труда на изследователите.

Катастрофата във Фукушима нанесе сериозни щети на ядрената индустрия, дори повече и от тази в Чернобил. Тя беше причината Германия да започне затварянето на ядрени централи от предпазливост, което от своя страна ще доведе до неизпълняването на целите им за намаление на въглеродните емисии през 2020 година.

И както заглавието на проучването твърди: „Бъдете предпазливи с принципа на предпазливостта“. Последното, което ще кажем, е напълно против вярванията на повечето хора, но от всички основни източници на енергия, ядрената енергия е най-безопасна по всички статистики.

Фейсбук публикация

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Интернет бюлетин

Въведете Email
ОК
Специална оферта за теб!

Абонирай се 

за  Гадателката Бими
Да, искам да знам
Напълно безплатно!