В САЩ всеки ден се ваксинират милиони хора

В САЩ вече всеки ден се ваксинират милиони хора, а тенденцията е към нарастване. Парадоксално, един от двигателите на бързата масова ваксинация в страната е бившият президент Доналд Тръмп, известен със своите твърдения против ваксините преди това.

За пръв път от много време, доверието в науката и ваксинационния план е всеобщо и не зависи от партия. По данни на „Галъп“ готовността за ваксинация е над 70%.

На снимката виждате стотици коли, чакащи на опашка за ваксинация. Ваксинирането става директно в автомобила – сваляте стъкло, поставят ви ваксина. Такива масови ваксинационни центрове са разположени в цялата страна.

Как Америка успява? Усилията са на военно ниво. Пентагонът подпомага логистиката на ваксините. Националната гвардия, защитата при бедствия, пенсионирани лекари и болногледачи също са мобилизирани. Две фармацевтични компании се споразумяха да произвеждат ваксината на едната от тях – прецедент, който се е случвал само по време на Втората световна война.

Настоящият президент Джо Байдън в началото на своя мандат каза, че се надява да бъдат поставени 100 млн. ваксини в неговите първи 100 дни. Но темпът на ваксиниране е впечатляващ и САЩ без съмнение ще постигне тази цел по-рано.

Със своя план Тръмп е успял да освободи пътя за ваксините с „интергалактическа“ скорост. Бившият държавен глава инвестира милиарди в изследвания и предварителни договори.

„Спринцовките не са болезнени и всеки трябва да получи своята доза“, заяви бившият президент Доналд Тръмп пред републиканците.

Влезте В реалността. Никога не е късно да си промените мнението, ако то не отговаря на истината, дори и да сте президент.

Източник: DW See Less

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.