free aloha interracial teen sucking black stepdads cock.

tubegalore

Руски сайт продава научни статии

Искате да имате научна кариера, да станете доцент или професор? За това обаче са необходими качествени научни публикации. Такива статии се създават трудно и отнемат изключително много време и усилия.

Но не се плашете! Руски сайт продава „авторство на статии“.

Сайтът 123mi.ru заявява, че за 3 години е публикувал над 2000 научни статии (с повече от 10 000 учени, посочени като автори в тях). Доволните им „клиенти“ ги препоръчват. Не им липсва и обем – всеки месец изглежда се публикуват около 400 статии в научни списания.

Не разбирате какъв е проблемът? За да израстваш в научната кариера (и йерархия), се налага да публикуваш статии. При това колкото повече, толкова по-добре. Явно и за това има пряк път, поне в Русия. Но нищо не пречи и чужденец да закупи авторство в статия.

Статии се публикуват в широко разнообразие от сфери и списания. Например цените за медицинска статия варират от 77 000 рубли (около 2200 лева) за първи автор до 63 000 рубли (около 1800 лева) за трети автор. И според сайта това е за списание с импакт фактор (IF) между 1 и 1.5, което за българските стандарти никак не е малко.

След скандал в Русия местни академични списания са оттеглили над 800 статии. Разследващи журналисти установяват, че все по-често се среща плагиатство и подарено авторство, т.е. даден учен е записан като част от авторите на статията, но не е допринесъл с нищо за това.

Софтуер за борба с плагиатството установява, че твърде често една и съща статия се публикува няколко пъти на различни места. Рекордът е на статия, която присъства в 17 различни списания.

Натискът за публикуване на научни статии понякога води до съмнителни практики. Ето защо става още по-важно лекарите да знаят как да интерпретират дизайна и резултатите от научни публикации. Иначе могат да станат жертва на съмнителна информация, написана от скрит автор (ghostwriter) и закупена от хора, които желаят да увеличат броя на публикациите си.

Смятате ли, че подобна схема е възможна и в България?

Facebook Comments

Мнение за "Руски сайт продава научни статии"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Интернет бюлетин

Въведете Email
ОК
Специална оферта за теб!

Абонирай се 

за  Гадателката Бими
Да, искам да знам
Напълно безплатно!