Относно избиването на животни в Странджа…

Коментар конспирация

Реакцията на народа е разбираема в известна степен. Ние напълно осъзнаваме трагедията, която сполетява животновъдите в този регион.

Баба Дора, която придоби такава огромна популярност, със сигурност не е виновна за случващото се, нито останалите животновъди в Странджа.

Но… Погледнете само този коментар, пълен с твърдения, които също започват да придобиват голяма популярност и доверие сред обществото. Склонен ли е българинът да се доверява на страхотни конспиративни теории? Сами можете да си направите изводи.

„20-годишно ФРЕНСКО МЕСО, ОБЩО 48 ТОНА ОТ НАТО… СЛУЧАЙНОСТ???“

Не мисля. Нека направим справка с фактите. Само през 2015г. добитото свинско месо в кланиците е било 62.4 ХИЛЯДИ тона. [1] Как ви звучи това на фона на 48 тона и „целенасочената интервенция“ на ЕС и НАТО?

Разпространяват се и снимки със странен произход на „ветеринари“ без маски… „Как така са без маски, ако е опасно за живота???“; „Как така никой не е умрял от чума, а ядем месо?“ и така нататък. Нека бъдем ясни – съвсем просто е. Тази чума унищожава само преживните животни и НЕ е заразна за хората.

Говорим за толкова заразната болест чума и ако днес спрем избиването на 300 животни добитък, утре броят им ще е много, много над 300. Дали има други методи за справяне? Може би има, изказаха се някои ветеринари.

За съжаление обаче стандартно използваният метод е най-ефективен и най-трагичен.

Това е реалността. Всичко останало звучи добре като сюжет на филм, но не е реалност.

И докато козичките сега са здрави, то инкубационният период е дълъг. Проявят ли се веднъж симптомите само в една козичка, то рискът за заразяване на останалите вече е повече от сериозен.

Колкото и да е ужасна и нежелателна, тук силовата позиция е наложителна. Трагедията – за жалост неизбежна. И ако сега държавата не реагира, хората после ще са много повече и пак ще реагират, но този път въпросът ще е:

„Къде беше държавата да направи нещо?“

Нека не разпространяваме скандални послания, пълни с неистини.

Нашите съболезнования към всички засегнати животновъди.

[1] Икономика на свинското – capital.bg

Фейсбук публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.