От какво печелят и как работят томболите?

Featured Video Play Icon

В това видео ще разберете как точно работят томболите.

От какво печелят и защо дават наградите?

Ще разберете в кои томболи да участваме и дали си струва да участваме в тях.

 

Здравейте, казвам се Джелал Моллов.

В този видео клип ще поговорим за интернет томболите, които почти всяка компания организира.

Със сигурност на всички ни се е случвало да виждаме и участваме в такива томболи. Но колко от нас са печелили?

Сигурен съм, че почти никой не е печелил. 90% от тези томболи, да не кажа всички, съществуват с цел печалба. Когато организаторите на дадена томбола дават награда, то означава, че те очакват да спечелят повече от това, което са вложили.

Може би ще се зачудите как, при положение,  че не плащаме абсолютно нищо за участие в тези томболите. Сега накратко ще ви обясня как работят нещата.

Всички сме виждали томболи организирани от Фейсбук страници. Те в 100% от случаите са фалшиви. Организаторите ни карат да харесаме страницата и да споделим публикацията, за да участваме. Така те получават лайкове на страница си, която по-късно биха могли да продадат и да спечелят от това.

Освен това с всяко споделяне ние намаляваме нашия шанс за печалба, защото идват още и още хора, и нашият шанс за печалба става все по-малък.

Да не говорим, че стават и много по сериозни измами в които печелившите се налага да платят, за да си получат уж „безплатната“ наградата. Колкото и да не ви се вярва има много такива хора. За тези, които искат да се запознаят ще оставя линк в описанието.

Нека да преминем към следващият тип томболи, а именно томболите организирани от компаниите и търговците. Тези томболи са една идея по легитимни, защото зад тях стои организация, на която може да и бъде потърсена отговорност при опит за измама.

Класическата томбола, която всички сме виждали, е:

Регистрирай се и спечели PlayStation 4 или Регистрирай се и спечели iPhone и т.н.

За да се регистрирате, те искат вашето име и вашия имейл адрес. Сами по себе си тези данни нямат никаква стойност за тях, но те се използват за реклама на по-късен етап. Всички сме получавали съобщения по мейл-а с различни оферти за покупки, промоции и т.н.

Точно за това се използват тези мейли, тоест вие давате вашия имейл адрес, а в замяна те ви изпращат рекламни съобщения и вие се надявате да спечелите 1 награда при положение, че още 100 000 човека се надяват на същото. На практика тези томболи са печеливши за търговците и те нямат полза да лъжат с наградите, защото многократно избиват инвестицията, която са направили в дългосрочен план.

Като заключение мога да кажа, че лично аз не участвам в томболи и ви съветвам и вие да не участвате. Струва ли си да ви спамят постоянно и да ви дават празни надежди, че ще спечелите нещо, когато статистически вашите шансове са нищожни? 

За мен не си струва.

Това е всичко за този клип, аз съм Джелал Моллов и ще се видим отново!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.