free aloha interracial teen sucking black stepdads cock.

tubegalore

Нобеловата награда за физиология или медицина за 2019

Нобеловата награда за физиология или медицина тази година се печели от американците Уилям Г. Каелин мл., Грег Л. Семенза и британецът сър Питър Дж. Ратклиф за откритията им как клетките усещат и се адаптират към наличието на кислород.

Животните се нуждаят от кислород за превръщането на храната в енергия. Фундаменталното значение на кислорода е известно от векове, но дълго време не е било ясно как клетките се адаптират към промените в кислородните нива.

Уилям Каелин, Грег Семенза и сър Питър Ратклиф откриват как клетките усещат и се адаптират към променящата се наличност на кислород. Те идентифицират молекулярни механизми, които регулират активността на гени в отговор на вариращите нива на кислород.

Важните открития на нобеловите лауреати от тази година разкриват механизма на един от най-важните за живота адаптивни процеси. Те установяват базата за разбирането на това как кислородът влияе на клетъчния метаболизъм и физиологичните функции. Техните открития също дават път за обещаващи нови стратегии за борба срещу анемия, рак и много други заболявания.

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Интернет бюлетин

Въведете Email
ОК
Специална оферта за теб!

Абонирай се 

за  Гадателката Бими
Да, искам да знам
Напълно безплатно!