free aloha interracial teen sucking black stepdads cock.

tubegalore

Край на шарлатанщината без образование

Краят на шарлатаните без образование

Поправка в Закона за здравето предвижда „лечители“, практикуващи псевдонаучни методи без медицинска професия, изобщо да нямат право на дейност.

Към момента от псевдолечителите се изисква само диплома за средно образование и свидетелство за завършено обучение от 4 семестъра във висше медицинско училище. Но в обсъжданата поправка се предлага този текст да отпадне. И право да практикуват неконвенционални методи да имат единствено граждани, завършили магистърско медицинско образование.

Също така всички псевдоспециалисти, фитнес инструктори и инфлуенсъри ще трябва да станат димпломирани лекари, за да изготвят диети. Леко отрезвяване, че диетологията е специализация в медицината, а не такава в Google. Според поправката прилагането на диетотерапия от шарлатани крие рискове за здравето на хората.

Дългогодишното следване по медицина не е гаранция срещу шарлатанство. Но е гаранция, че РЗИ ще може да предприема мерки спрямо опасни нарушители на закона. А вие ще може да подавате легитимни сигнали към РЗИ.

Фейсбук публикация

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Интернет бюлетин

Въведете Email
ОК
Специална оферта за теб!

Абонирай се 

за  Гадателката Бими
Да, искам да знам
Напълно безплатно!