КАК ДА СТАНЕМ МИЛИОНЕРИ ОТ ВКЪЩИ???

Featured Video Play Icon

Здравейте, аз съм Джелал Моллов, днес ще говорим за инвестиции и по-конкретно за СЕНЗАЦИОННАТА, НЕВИЖДАНА измама, без аналог, която отразиха в българските медии преди няколко дни.

Става въпрос за ето тази новина:
измама

Всъщност този вид измама не е нов, той е доста популярен през последните няколко години. Ще ви обясня накратко как работят тези компании:

1. Те купуват или имат списъци с информация на хора, които са се интересували от това нещо, обикновено разполагат с име и телефон + държава.

Тези списъци се правят от други компании, които всъщност ги събират от интернет сайтове, правейки фалшиви реклами, които обещават високи печалби, без да правите нищо и не само. Така че внимавайте къде си попълвате данните, за да не станете жертва на подобен тип измама.

2. Обикновено звънят от чуждестранни номера и се представят с фалшиви имена предварително избрани от самите агенти.

Целта е всичко да изглежда максимално професионално и прозрачно, след това продължават с въпроси като:

  • Какво работите?
  • Имате ли жена/деца
  • Имате ли други инвестиции и т.н

По този начин те придобиват важни ориентири за това как да проведат разговора и как да докоснат съзнанието на жертвата, шегуват се с различни неща, съвсем случайно винаги са работили/учили същото като самите жертви, така те разчупват леда.

Главната цел на тези компании е да вземат парите на колкото се може повече хора и в последствие след като се натрупа лоша репутация, правят нова компания и схемата се повтаря.

И всъщност тези „нищо неподозиращи брокери“ са изцяло наясно, че лъжат хората. Нали не мислите, че те лъжейки по цял ден, не знаят, че предлаганата услуга е измама?

Работят на процент и имат стимул да лъжат, колкото се може повече хора, и са не по-малко виновни от собствениците на тези компании.
В България има много такива компании, те съществуват от години. Около 90% от компаниите за колд колинг в сферата на Forex, са измамници.

Като заключение бих искал да ви кажа, мислете критично и не вярвайте на оферти за бързи печалби. Пари се правят трудно и с работа. Няма как да печелите пари, без да имате нужните знания и умения.

Радвам се, че изгледахте този клип. Аз съм Джелал Моллов от Българско Рационално Общество, ще се видим отново!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.