КАК ДА СТАНЕМ МИЛИОНЕРИ ОТ ВКЪЩИ???

Здравейте, аз съм Джелал Моллов, днес ще говорим за инвестиции и по-конкретно за СЕНЗАЦИОННАТА, НЕВИЖДАНА измама, без аналог, която отразиха в българските медии преди няколко дни.

Става въпрос за ето тази новина:
измама

Всъщност този вид измама не е нов, той е доста популярен през последните няколко години. Ще ви обясня накратко как работят тези компании:

1. Те купуват или имат списъци с информация на хора, които са се интересували от това нещо, обикновено разполагат с име и телефон + държава.

Тези списъци се правят от други компании, които всъщност ги събират от интернет сайтове, правейки фалшиви реклами, които обещават високи печалби, без да правите нищо и не само. Така че внимавайте къде си попълвате данните, за да не станете жертва на подобен тип измама.

2. Обикновено звънят от чуждестранни номера и се представят с фалшиви имена предварително избрани от самите агенти.

Целта е всичко да изглежда максимално професионално и прозрачно, след това продължават с въпроси като:

  • Какво работите?
  • Имате ли жена/деца
  • Имате ли други инвестиции и т.н

По този начин те придобиват важни ориентири за това как да проведат разговора и как да докоснат съзнанието на жертвата, шегуват се с различни неща, съвсем случайно винаги са работили/учили същото като самите жертви, така те разчупват леда.

Главната цел на тези компании е да вземат парите на колкото се може повече хора и в последствие след като се натрупа лоша репутация, правят нова компания и схемата се повтаря.

И всъщност тези „нищо неподозиращи брокери“ са изцяло наясно, че лъжат хората. Нали не мислите, че те лъжейки по цял ден, не знаят, че предлаганата услуга е измама?

Работят на процент и имат стимул да лъжат, колкото се може повече хора, и са не по-малко виновни от собствениците на тези компании.
В България има много такива компании, те съществуват от години. Около 90% от компаниите за колд колинг в сферата на Forex, са измамници.

Като заключение бих искал да ви кажа, мислете критично и не вярвайте на оферти за бързи печалби. Пари се правят трудно и с работа. Няма как да печелите пари, без да имате нужните знания и умения.

Радвам се, че изгледахте този клип. Аз съм Джелал Моллов от Българско Рационално Общество, ще се видим отново!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *