Имате ИЗЛИШНИ ПАРИ??? Дайте ги за ХОМЕОПАТИЯ и ДЕТОКС

Featured Video Play Icon

Защо хомеопатията НЕ помага при жлъчни проблеми?
Защо хората вярват на хомеопатите?
И за десерт – Какво според д-р Юрукова може да се крие в жлъчния мехур?

 

Здравейте, аз съм доктор Стефан Митев, асистент по гастроентероголия.

Надявам се да сте прекарали празниците добре, защото ако не сте, може да попаднете в ръцете на доктор Василка Юрукова, хомеопат и шуслеров терапевт. Тя говори абсолютни глупости в национален ефир, предаването е „Преди обед“, обичайните заподозрени, които вече се налагат в пропагандирането на псевдонаука по телевизията.

Преди да се занимаем с доктор Василка Юрукова, нека спомена, че този клип е по сигнал на един буден студент, който използва възможността да подаде сигнал в нашия нов сайт Fibro.bg. Това е фондация, инициатива за българско рационално общество. Ние се борим за рационално и критично мислене и се борим срещу псевдонауката в медиите. Използвайте възможността и вие да подадете сигнал в интернет.

Нека да се върнем към предаването, където основната тема е детоксикация на организма след празниците и най-вече свързана с жлъчни проблеми. Повярвайте ми, когато го изгледах за първи път, просто не можех да повярвам как за толкова кратък период от време могат да се наговорят такива глупости.

Доктор Юрукова въобще не си губи времето и веднага ни уведомява за нейните предпочитания при лечението на жлъчни проблеми. Да чуем…

Операцията не е ли неизбежно решение?

Ами, не винаги… Аз например съм много доволна от хомеопатичните лекарства в това отношение, защото например, ако са чисто холестеролни камъни, а често е точно така, много бързо се разтварят с хомеопатия. Има такива варианти…

Такива варианти със сигурност НЯМА. Разберете, хомеопатия не съдържа абсолютно никаква активна съставка. Хомеопатията не лекува жлъчни камъни. Това твърдение, което е хвърлено в национален ефир от доктор Юрукова, заслужава да бъде показано на етичната комисия на българския лекарски съюз и съответно да се излезе със становище, позиция от съюза какво мисли по въпроса за хомеопатията и трябва ли такива твърдения да бъдат казвани в национален ефир. Отделно ние ще се опитаме да сезираме съвета по електронни медии, който да наложи глоба за излъчването на такава псевдонаука. Но става все по-интересно…

В предаването е показана и пациентка на доктор Йорукова и ще ви разкажа накратко нейната история. Жената е имала епизод на жлъчна криза и е потърсила съвет от гастроентеролог, става дума за друг лекар, различен от доктор Йорукова. След направена ехография е установено, че пациентката има камък в жлъчния мехур с размер 12 милиметра. Жената е посъветвана да си направи хирургична операция за отстраняване на жлъчния мехур.

Това е абсолютно правилното поведение при жена, която има първи епизод на жлъчна криза и има установен камък 12 милиметра. Тя трябва да премине хирургична операция. Така че, още в началото колега лекар е казал правилният начин на поведение. Това обаче, очевидно не се е харесало на пациентката и тя е решила да потърси ново мнение, защото е искала да се лекува с естествени, билкови, натурални продукти.

Потърсила е ново мнение, още мои колеги са и казали, че това е правилният начин на действие с оперативно отстраняване на жлъчката. Пациентката отново не е искала да чуе този отговор и в този момент се поява доктор Юрукова. Да чуем…

Мога да се замисля, но за една единствена криза мисля, че не е обосновано да реша да премахна мехура. И тогава аз реших да си се обяда на доктор Юрукова. Тя веднага ми изписа необходимите хомеопатични лекарства и шуслерови соли, които да комбинирам, за да мога да се справя с кризата. Успях да стабилизирам нещата и някъде след седмица..

И сега, внимавайте какво се случва, когато взимате хомеопатия.

..получих втора криза, която беше доста по-силна

Естествено, че ще е по-силна, защото хомеопатията не лекува.

..но пак я увладях само с хомеопатичните лекарства. След тази втора криза съм ходила няколко пъти на ехограф и се установи, че всъщност тези всички малки камъчета и песъчинки просто ги няма.

Това е прекрасно, магическо изчезване на камъчета и песъчинки. Как ли може да е станало това? Най-вероятно човекът, който гледа на ехограф, не ги е видял или не е искал да ги види, за да докаже някакъв ефект от лечението.

Всъщност оказва се, че песъчинки е имало, но те били смалени с 2 милиметра. Такава промяна от два милиметра може да бъде напълно субективна, т.е с грешка при измерването. Ако един и същ пациент премине 2 ехографски прегледа един след друг при двама различни лекари, може да има разлика от 1-2 милиметра при самото измерване.

Така че, на практика пациентката не се е повлияла по никакъв начин на фона на хомеопатично лечение, дори е имала нова криза. Виждате за пореден път хомеопатията не помага, но за сметка на това хомеопатите са много добри психолози и винаги могат да извъртят нещата така, че пациентът да смята, че хомеопатът му е помогнал. Те наистина са много добри в това, трябва да им го призная.

А сега да чуем какво препоръчва доктор Юрукова.

Какви са наистина природните средства, които спомагат за изчистване на камъка на жлъчката и то в най-възможен момент?

Има така наречените дренажни хомеопатични медикаменти, които могат да дренират, да пречистят черния дроб и жлъчката. Те са от растителен произход и е най-добре, когато са в много, много ниски разреждания, много близки до тинктурата майка. Най-ниските разреждания и най-близките до тинктурата майка са D6…

Както добре знаете, хомеопатия не означава природно лечение. Хомеопатията се основава на разреждане и при това такива разреждания, че в крайния продукт няма нито една активна молекула или вещество. Тоест това, което вие взимате е само вода и захар малко за вкус.

Съответно доктор Юрукова продължава да прави реклама на няколко хомеопатични препарата, на които няма да се спираме, защото това е абсолютна лъжа. Да видим какво друго има за нас да ни каже доктор Йорукова, нещо свързано със симптомите например.

Но когато настъпи болка, има други хомеопатични лекарства, които бързо намаляват болката и те се определят според това дали пациента се превива напред, дали пациента се извива назад. Какво е болката, остра или…

Внимавайте накъде се извивате, напред или назад, защото хомеопатичният препарат ще бъде различен в зависимост от това. Така че, доктор Юрукова взема под внимание и включително посоката, на която един човек се извива. Отново български лекарски съюз, моля внимавайте какво говорят нашите колеги по национална телевизия.

Като за десерт да завършим с една от другите мои любими теми, а именно паразити. По тази тема доктор Юрукова има мнение…

..как да ви кажа не го отчитат, а именно наличието на паразитни инфекции. Тъй като това е една торбичка, жлъчният мехур и в нея просто паразитите се чувстват много добре. Имат си местенце, където си има възможност да си се размножават добре и често например някои пациенти ги диагностицират с множество мънички камъчета, а всъщност става въпрос за паразитна инфекция, която като се изчисти на ехография тези камъчета изведнъж изчезват. Това е много благоприятен момент. Те не са били истински камъчета, а са били множество мънички паразити.

Така че внимавайте, може би вашият лекар не може да разпознае на ехограф, че нямате камъни. Може да имате конглумерати от паразити, които да бъдат видяни само от доктор Юрукова и съответно с хомеопатия тя да ви помогне. Може и така да е, може би бъркам, може би медицината на доказателствата и научните данни бъркат, може би доктор Йорукова знае по-добре от всички нас…Дали е така, това остава да прецените вие.

Продължавайте да подавате вашите сигнали на сайта Fibro.bg.

Аз съм доктор Стефан Митев и ще отговоря не всеки ваш сигнал. Отделно, когато завършим регистрацията на нашата фондация, ще подаваме активно сигнали както до съвета за електронни медии, така и до българския лекарски съюз.

Аз ви обещавам, че няма да оставим да бъдат говорени такива глупости в национална телевизия, защото хората ги слушат, след това ги правят. Диагнозата закъснява, лечението закъснява и резултатът е ужасяващ.

Аз съм доктор Стефан Митев, не използвайте хомеопатия, до нови срещи.

Мнение за "Имате ИЗЛИШНИ ПАРИ??? Дайте ги за ХОМЕОПАТИЯ и ДЕТОКС"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.