free aloha interracial teen sucking black stepdads cock.

tubegalore

Грипът убива. Всеки. Вижте Историята на едно здраво момиче

Кейли Робъртс почива на 16 години поради грипна инфекция

Имунизационното покритие за грипния вирус е плашещо нищожно по цял свят, а в България е едва 3% през тази година. Така рискът от заболяемост и смърност е значителен, особено за хора с хронични заболявания, имунни дефицити, възрастни и малки деца.

Защо? Защото ваксините са плашило за милион българи (според проучване на „Тренд“), а чесънът и ракията предпазват от всичко, но най-вече от грип, както разбрахме наскоро. А „грипът си минава, няма смисъл от ваксини“, нали така?

Запознайте се със случая на Кейли Робъртс. По Коледа 16-годишното момиче отваря подаръци и се забавлява на празника, заедно със свои роднини. На Нова година тя вече е мъртва. Да, мъртва – толкова време е необходимо вирусът да убие млад човек, напълно жизнен и дееспособен до този момент.

„Знаехме, че е хванала грипа, но смятахме, че ще ѝ е неприятно за няколко дни и после ще ѝ мине. Никога не сме очаквали такава трагедия“, съобщават родителите.

7 души на възраст под 18 г. като нея са починали през изминалата седмица, а 39 са общо жертвите на сезонния грип в САЩ, започнал в края на септември според Центъра за контрол на заболяванията.

Кейли е с инфлуенца Б – най-често срещания грип през сезона. Ваксината предпазва от този щам с ефективност от 30% до 70%. Миналият сезон проучване показа, че ефективността ѝ бе над 70%. Дори и да прекарате грип ваксинирани, симптомите ще бъдат значително по-леки и незастрашаващи.

Смъртта е възможно най-трагичното стечение на обстоятелствата, но не и единственото възможно. На 11 януари тази година в САЩ е описан случай на дете, ослепяло заради грип вируса. Много от хората, които остават тежко увредени или умират заради инфекцията, са били в перфектно здраве преди това.

През 1918 година испанският грип убива 50 до 100 милиона души по света. Парадоксално, тогава сред младите хора смъртността била значително висока. Това е така заради тяхната силна имунна система, върху която е трудно да се сложат спирачки.

Когато се развива пневмония вследсвие на грипен вирус, имунната система изпраща бели кръвни клетки към белите дробове за справяне с инфекцията. Това е добре, но млада и силна имунна система понякога може да прекали с действието, да повиши до опасни нивата на възпаление и да изпълни дихателните пътища с летално висок брой бели кръвни клетки. Както се случва при Кейли.

Никакво количество чесън, ракия и всякакви други бабини илачи НЕ са способни да предотвратят рисковете, свързани с инфекция, каквато е тази с грипния вирус. Единствената профилактична и доказано действаща мярка е ваксината. Без нея абсолютно всеки – здрав и болен, млад и стар, е уязвим на рисковете.

Докога ще продължаваме да си мислим, че грипът е „просто настинка“, а не сериозно вирусно заболяване, което НЕ можем да предотвратим със „силна имунна система“, нито с фалшивите илачи за тази цел?

Високото имунизационно покритие би предотвратило огромна част от смъртните случаи и тежко увредените след прекарана грипна инфекция. Замисляли ли сте се върху този факт?

Ако не, крайно време е да го направите. Ваксинирайте себе си и децата си за всички предотвратими заболявания. В противен случай рискът може да не остане само риск.

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Интернет бюлетин

Въведете Email
ОК
Специална оферта за теб!

Абонирай се 

за  Гадателката Бими
Да, искам да знам
Напълно безплатно!