Биорезонанс и енергийна медицина – поредната измама

Featured Video Play Icon

Биорезонансът е поредната глупост, която ще ви омагьоса и ще ви накара да се разделите с парите си…

Научете смехотворния механизъм на „дейстиве“ и за какви болести уж може да се приложи.

Здравейте,

Аз съм д-р Стефан Митев – асистент по гастроентерология и един от основателите на  Българско рационално общество. Правя този клип по ваш сигнал, който ни изпратихте в сайта fibro.bg. Продължавайте да изпращате сигнали, свързани с псевдонаука.

Сигналът се отнася до нов вид алтернативно лечение, за който все още не сме говорили. А именно биорезонансна терапия. Да прочетем писмото, което получихме от наш читател.

Здравейте, отново докато си „ровичках“ в интерент сайтове за обяви попаднах на следната обява “ -50% КРАЙ НА БОЛЕСТИТЕ ! Уред за биорезонанснo лечение на над 1900 болести (запер)“, моля да кажете вашето мнение по въпроса.

Eто я и самата обява, както виждате на цена само 55лв, можем да се спасим от над 1900 болести. Дали е така?

Биорезонансната терапия е абсолютна измама, която е създадена през 70-те години на XX век в Германия от Франц Морел. Представлява енергийно псевдолечение, което се основава на принципа, че всяка жива клетка „уж“ излъчва електромагнитни вълни, в резултат на своите специфични осцилации или вибрации. Тези осцилации или вибрации уж могат да бъдат засечени от специални уреди на шарлатаните, като това може да се използва за диагностика и дори лечение на множество болести.

Биорезонансните терапевти винаги споменават три основни принципа.

Първият принцип е, че осцилациите на клетките са строго индивидуални и персонални. Когато някой ви говори, че нещо е строго индивидуално, най-вероятно иска да повиши цената на своятоа услуга и да ви вземе повече пари. Също така биорезонансните терапевти казват, че може да се разграничи между добрите осцилации, тоест между излъчването на добри електромагнитни вълни и между лошите електромагнитни вълни, които са наречени патологични. И това съответно да се използва за лечение.

Не на последно място терапевтите твърдят, че те могат да потиснат и да спрат лошите вибрации и по този начин да възстановят перфектното здраве на организма. Аз ви питам вярвате ли в магии? Вярвате ли в магически думи и заклинания? Защото, ако вярвате, биорезонансната медицина или биорезонансното лечение е точно за вас. Така ще дадете парите си за нещо, което е напълно недоказано и неподкрепено от науката. Не се основава нито на биологични, нито на физични приципи. Така че, внимавайте!

А сега да пристъпим към конкретната обява. Вече разбрахме, че само за 55 лева, можем да се избавим от над 1900 болести. Но да научим повече..

Количеството на толкова ценния апарат, разбира се, е ограничено, така че да побързаме.

Уредът BIORESONANCE представлява излъчвател на био-вълни, предназначени за унищожаване на бактерии, паразити и вредни патогени в организма, които причиняват болести и заболявания при човека.
Съдържа 1953 процедури с над 150 000 различни честоти.
Всяко едно устройство е тествано, преди да бъде пуснато в продажба.
Естествено, че е тествано, как иначе. Но как работи?
Уредът работи посредством програма за компютър (софтуер включен в цената), която съдържа списък с имена на 1953 болести, бактерии и заболявания. При избор на една от тях, компютърът автоматично започва да предава сигнали към устройството. Всеки сигнал е различен и работи само за заболяването, което сте избрали. Устройството преобразува сигнала в био-вълни, които с помощта на специални гривни се подават към човека. Биовълните са с точно определена честота и форма и въздействат на вирусите, паразитите, бактериите и заболяванията в човешкия организъм, както и изчистването му от токсини. Позволява лечение без медикаменти на много широк спектър от заболявания. Използването му е напълно безопасно с помощта на вграден електрически предпазител.
Тоест това е едно много безопасно лечение срещу всякакви болести. Без никакви странични ефекти. Направо се чудя защо откривателят не е получил Нобелова награда и защо не е ужасно богат. Или може би е богат, но в резултат на действията на наивни хора.
При интерес, ще Ви изпратим пълния списък със заболявания.
Малка част от заболяванията, върху които влияе устройството: кожни заболявания; стомашно-чревния тракт (язва, гастрит, хепатит и др.); опорно-двигателния апарат (артрози, артрити, миозити и др.); ендокринната система; дихателните органи; неврологични; пикочно-половата система; предизвикани от едноклетъчни организми; гъбични; болкови синдроми; проблеми с обмяната на веществата; глистни инвазии; вируси и микози.
Уредът и съвмествим с Windows 98..
Което е феноменално като софутер. Ето го как изглежда..
Може би е време да разгледаме и сайта, от който се продава, той също е много интересен. Първото впечатление е, че сайтът е регистриран на безплатен хостинг, което означава, че тези, които разпространяват този апарат, нямат пари дори за собствен хостинг.
Биорезонансната терапия се основава на генериране на електрически сигнали с определена честота и форма, чрез които се въздейства и се унищожават вредни патогени – различни вируси, бактерии, паразити в човешкия организъм, които са основна причина за болестите. Използва се и за изчистване от токсини.
Както виждате, един мултифункционален апарат.
Това е лечение без медикаменти, и то на много широк спектър от заболявания. Принципът на биорезонансната терапия се основава на това, че човешките клетки на молекулярно и на атомно ниво са свързани и функционират посредством определени магнитни сили и взаимодействия. Основната разлика с медикаментите е, че тук се атакува директно причинителят на болестта, а не последствията, както е при лечението с медикаментите. 
Разбрахте ли сега? Тук се атакува директно причинителя, така че медикаментите пасти да ядат пред този апарат. Така..
д-р Реймънд Райф. Той открива първи, че както всяко материално тяло, така и клетките имат честота, с която трептят. Изследва хиляди бактерии като също така установява техните честотни трептения . Пускайки в човешкото тяло електронни импулси с определена честота, бактерията изпада в резонанс и умира.
Този апарат е просто ужасът за бактериите в нашия организъм. И какво ли още не, и какво ли още не..
Интересно е да ви покажа и секцията доволни ли са потребителите. Сега забележете абсолютно анонимни потребители, без да пише каква е тяхната професия, откъде са, без да има снимки. Всеки може да си напише някакво измислено име и да каже:
Чувствам се много по-добре. Благодаря ви !
Ползвам го от 5 месеца и съм много доволен.
Доволна съм.
Закупих 2 броя. Вече 1 година работят без проблем.
Купих 2 уреда за мен и за роднини. Доволни сме.
Използвам го от 1 седмица и не виждам голям ефект. Ще продължа да го използвам. Дано да помогне.
Използвах го главно за изчистване от паразити. Наистина има ефект. Процедурите, които използвах са „Parasites, general 1“ и „Parasites, general 2“.
И какво ли още не, и какво ли още не..
Ангел Видев, който най-вероятно не съществува казва:
Уникално уредче.
Иван Димитров казва:
Наистина има резултат. Много сме доволни.
Трябва да отбележа, че този сайт е напълно анонимен. Няма лице за контакт, не става ясно кой е дистрибутор, кой продава тези уреди. А това веднага трябва да ви алармира, че е една огромна лъжа.
Така че биорезонансната терапия, повтарям, е форма на псевдонаучна медицина. Основава се на приципи, които са отречени от биологията и физиката и съответно няма да ви помогне за абсолютно нищо освен за вашето обедняване и оглупяване.
Продължавайте да изпращате сигнали на нашия сайт Fibro.bg
Ние ще отговорим на всеки от вашите сигнали.
Аз съм д-р Стефан Митев – асистент по гастроентерология. До нови срещи!

7 мнения за “Биорезонанс и енергийна медицина – поредната измама

 1. Валери Комбаков написа:

  Докторе, Докторе, уважавам лекарската професия, но по-велико нещо от природата няма. А инженерите знаят, че наистина цялата вселена е трептене и всяка клетка наистина има своя да я наречем работна честота. Най-елементарно, светлината, която според очите ни не е трптене се излъчва с определена дължина на вълната, т.е. има честота, а различните честоти виждаме като различни цветове. Дали ще отречете и физиотерапийте с пускане на ток, та това е един вид биорезонансна терапия.

  • д-р Димитър Антонов написа:

   Колега ,нито смятам да подкрепя нито да отрека това твое твърдение,нито ще споря с някого.Това дори не е и твоя работа,защото ако нещо е лъжа и ,,псевдонаука“ то самият ,,пазар“ самата клиентела ще го отхвърли и то ще бъде забравено и няма да има нужда да го анатемосваме.Само ,че като чета отзивите на хората оставам с впечатление ,че напротив повечето са доволни.Не може да се отрича нещо само защото ,съвременните възможности на науката не могат да го обяснят.Това е супер късогледо.Да си пропомним съдбата на Коперник и Галилео в средните векове,за твърденията им ,че Земята е кръгла.Това от гледна точка на тогавашните представи също е било ,,псевдонаука“.Колко медикаменти и диагностични методики отпреди 30-40години обявени за безобидни от тогавашната наука се оказаха канцерогенни и вредни за здравето сега.Ако една диагностична процедура или терапия не вреди ,а е помогнала дори само на един пациент,то тя е полезна.За да сме полезни на хората ,като лекари е нужно да имаме космополитни познания,а не да сме ограничени до корицата на поредната медицинска тухла,като коне с капаци.Надявам се възможно по малко колеги да са с твоето ограничено мислене.

 2. qanko написа:

  za bio rezunansite mn zavisi koi modeli kolko struva bqh napregled v germaniq na rezunanskoito stryva 52h evro ibih kazal 4e naistina emn efektiven v vsi4ki nasoki ot togava nqmamnikvi problemi a tiq za 50lvv bg tva naistina e sme6no i netrqbva da sekazva biorezunans

 3. д-р Димитър Антонов написа:

  Колега ,нито смятам да подкрепя нито да отрека това твое твърдение,нито ще споря с някого.Това дори не е и твоя работа,защото ако нещо е лъжа и ,,псевдонаука“ то самият ,,пазар“ самата клиентела ще го отхвърли и то ще бъде забравено и няма да има нужда да го анатемосваме.Само ,че като чета отзивите на хората оставам с впечатление ,че напротив повечето са доволни.Не може да се отрича нещо само защото ,съвременните възможности на науката не могат да го обяснят.Това е супер късогледо.Да си пропомним съдбата на Коперник и Галилео в средните векове,за твърденията им ,че Земята е кръгла.Това от гледна точка на тогавашните представи също е било ,,псевдонаука“.Колко медикаменти и диагностични методики отпреди 30-40години обявени за безобидни от тогавашната наука се оказаха канцерогенни и вредни за здравето сега.Ако една диагностична процедура или терапия не вреди ,а е помогнала дори само на един пациент,то тя е полезна.За да сме полезни на хората ,като лекари е нужно да имаме космополитни познания,а не да сме ограничени до корицата на поредната медицинска тухла,като коне с капаци.Надявам се възможно по малко колеги да са с твоето ограничено мислене.

 4. **** написа:

  Докато има хора на тая земя ще има и балъци
  И докато има избирателно прилагане на законите те ще са потърпевши! И какви прекрасни отзиви ако ги прочете баба ми ще си купи поне три . Апсурт да са нагласени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.