Ако имаше видео повторения на първото световно…

кратка история на първото световно по футбол

Дойде времето, в което половин свят гледа футбол.

Според доклад на ФИФА световното през 2014г. е гледано от 3.2млрд. зрители.

„ФИБРО, това е просто игра, не е рационално да го отразявате!“
Да, ама не. Футболът е немалка част от съвременната история на света и има доста интересни факти покрай този спорт.

Сега да се върнем към изображението.
Световното първенство по футбол е организирано за първи път през 1930г, като място за събитието е Уругвай. ФИФА(Международната футболна федерация) прави световното реалност под ръководството на Жул Риме, който е вдъхновен от успеха на олимпийските игри да обединява нациите чрез спорт.

13 национални отбора участват в първото първенство, като едва 4 европейски прекосяват Атлантическия океан с кораб, за да участват: Белгия, Франция, Румъния и Югославия. Останалите са Перу, САЩ, Парагвай, Чили, Мексико, Аржентина, Бразилия, Боливия и Уругвай.

Финалът е между Аржентина и домакините от Уругвай. Изключително интересен двубой, в който домакините побеждават с 4-2.

💡 Интересен факт е, че първото полувреме се е играло с аржентинска топка, а второто – с уругвайска. Двата отбора са имали сериозен спор с коя топка да се играе и съдията отсъжда да бъде с всяка по едно полувреме.

На полувремето резултатът е бил 1-2, после феновете на Аржентина обвиняват цял живот белгийския съдия Лангенус за загубата. Несправедливост или просто случайно стичане на обстоятелствата?

За щастие на участващите сега, настоящото първенство ще бъде наблюдавано и чрез видео повторения(най-сетне), което ще намали значително несправедливите отсъждания. Дали? Никой не знае.

Фейсбук публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.