Веган инфлуенсърка шокира феновете си с месояден режим

Alyse Parker се отказва от веганството за 30 дни... и завинаги.

Още една известна YouTube веганка с над 700 000 абонати разтърси веган обществото, като реши да премине изцяло на режим с животински продукти за 30 дни.

„Бях веган почти 5 години и знам какво е да изгубиш себе си в идентичността на културата, която изповядваш, и да изгубиш истинското усещане за непредубеденост.“

Така Алис Паркър решава да започне предизвикателство с т.нар. карнивор диета: „за да разбера повече, отколкото да съдя хората“, казва тя.

Дискутирайки ползите от диетата, Алис съобщава, че има повече енергия и концентрация през деня, в сравнение с дните, когато е била веган.

Въпреки това, в края на видеото Паркър признава, че няма да продължи яденето си само на месо и животински продукти, тъй като ограничението на всякакви други продукти ѝ се вижда трудно и ненужно.

Така разсъждаваме и ние. Нито изцяло месоядната диета ще ви направи щастливи, нито веган диетата. И двата вида хранителен режим са съпроводени с много ограничения и са твърде неустойчиви в бъдеще, като рано или късно, доказват това си свойство върху масата свои последователи. Малцина са оцелелите на строг и крайно рестриктивен хранителен режим до живот.

Ако случайно изповядвате веганството само по екологични причини, то според научен труд, публикуван в Nature, изключването само на телешки и млечни продукти са достатъчни, за да ви приближат до въглеродния отпечатък на веганите.

Едно е сигурно: крайностите в хранителните режими не са устойчиви и никога не са били. Яжте пълноценно, без да се ограничавате от произхода на храната, конкретен тип макронутриенти или друга поредна ненужна фиксация, която може да представлява сериозен риск за здравето ви.

Здравето на човека (и на човечеството като цяло) е водещ приоритет в етиката, за който няма да спрем да се борим.

Фейсбук публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.