12 души са отговорни за 2/3 от цялото антиваксърско онлайн съдържание

12 души са отговорни за 2/3 от цялото антиваксърско онлайн съдържание, сочи проучване на Центъра за противодействие на дигиталната омраза.

Проучването открива, че 12 души разпространяват 65% от откритите лъжи и дезинформация за ваксините в социалните мрежи, базирано на извадка със съдържание, споделено 812 000 пъти в периода 1 февруари – 16 март 2021 г.

Според изчисленията на изследователите тези материали са директно отговорни за спад с 8,8% на желаещите да се ваксинират.

От организацията призовават всички социални мрежи да спрат незабавно достъпа на тези 12 човека. Кои са те и каква е причината?

➡️ 1. Д-р Джоузеф Меркола – един от най-богатите и популярни лекари в САЩ. Шарлатанин, играещ си с чувствата и болката на хората, търговец на хранителни добавки и диети, за които липсват всякакви доказателства.
➡️ 2. Робърт Кенеди-младши – политик, от който цялата фамилия Кенеди се отдръпна поради налудните конспиративни теории, които разпространява умишлено.
➡️ 3. Тай и Шарлийн Болинджър – инфлуенсъри, нямащи нищо общо с медицината.
➡️ 4. Шери Тенпени – популярен остеопат (шарлатанска недоказана практика)
➡️ 5. Риза Ислам – инфлуенсър, нямащ нищо общо с медицината, обвиняем за медицинска застрахователна измама за милиони долари.
➡️ 6. Рашид Бутар – популярен остеопат (шарлатанска недоказана практика). „Лекува“ аутизъм и рак с опасни вещества, предизвикващи смърт.
➡️ 7. Ерин Елизабет – блогърка, нямаща нищо общо с медицината. Първоизточник на теорията, че 5G убива гълъби.
➡️ 8. Сайер Джи – инфлуенсър и активист, нямащ нищо общо с медицината.
➡️ 9. Кели Броган – психиатър, авторка на отдавна дискредитирани медицински хипотези.
➡️ 10. Кристиан Нортръп – гинеколог, популяризаторка на лъжи в медицината от дълго време.
➡️ 11. Бен Тапър – чакракчия (шарлатанска недоказана практика)
➡️ 12. Кевин Дженкинс – инфлуенсър, нямащ нищо общо с медицината.

Влезте В реалността. Запознайте се с дейността и целите на хората и идеите им, в които вярвате. Не се връзвайте на измамници.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.