Ваксинацията в Израел помага

Фалшивата новина, че ваксинацията в Израел не помага в справянето с пандемията, се разпространява с висока скорост в социалните мрежи в България.

Това само доказва дигиталната неграмотност и невъзможността за четенето с разбиране на огромното количество информация, която ни залива в интернет. България продължава да е на първо място по дигитална неграмотност в ЕС.

До момента има 25% напълно ваксинирани израелци в страната, а над 40% от тях са получили първата ваксина. По последни данни са регистрирани точно 0 смъртни случая и едва 4 тежки такива сред 523 000 наблюдавани и ваксинирани с 2 дози израелци. Само 0.1% от тях са се разболели от COVID-19, което говори за изключително висока ефективност и безопасност на ваксината.

Статистиките в Израел са внимателно мониторирани по цял свят и потвърждават ефектикасността от 94% (дори постигат и повече от нея), цитирана от проведеното в златен стандарт на медицината проучване на ваксината на Пфайзер.

Освен това, вече се вижда и драстичният спад на нови дневни случаи в Израел, започнал няколко седмици след ваксинацията, както беше очаквано от научната общност.

Време е да изкараме всички наши близки и приятели от каналите за дезинформация и да ги върнем В реалността. Не мислите ли?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.