В Сингапур неваксинираните започват да си плащат лечението

Докато нашите политици се занимават с предизборна кампания и въвеждат откровено вредни мерки като антителата за зелен сертификат, то на други места по света не им се налага да бъдат популисти.

Стожерът на икономическата свобода Сингапур вече няма да плаща лечението за Ковид-19 на хора, които са неваксинирани по свой избор. Понастоящем правителството покрива пълните медицински разходи за Ковид-19 за всички сингапурци. От 8 декември обаче държавата заяви, че ще започне да таксува пациенти, които не са се ваксинирали по техен избор.

Въпреки това медицинските сметки, свързани с Ковид-19, ще продължат се плащат за хора, които не отговарят на условията за поставянето на ваксина. Държавата също ще продължи да поема сметките за лицата, които са частично ваксинирани до 31 декември, което им дава време да получат втора доза.

Сингапур е сред държавите с най-високи нива на ваксинационно покритие в света, като 85% от отговарящото на условията население е напълно ваксинирано.

На фона на разхлабените мерки обаче държавата се бори с нарастващите случаи и миналия месец предупреди, че здравната система е пред риск да бъде претоварена. За 8 ноември Министерството на здравеопазването отчита 2470 заболели, 67 случая на Ковид-19 в интензивно отделение и 14 умрели.

99.5% от смъртните случаи са на неваксинирани, а над 90% от заемащите интензивни болнични отделения са неваксинирани. Според правителството на Сингапур неваксинираните съставляват значително мнозинство и непропорционално допринасят за натоварването на здравната им система.


Източник: The Guardian

Мнение за "В Сингапур неваксинираните започват да си плащат лечението"

  1. Споменаване: Никога не преценяш сам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.