free aloha interracial teen sucking black stepdads cock.

tubegalore

Ето как да изберем най-чистата публична тоалетна (научно-базиран съвет)

избор на чиста публична тоалетна

Ето позната ситуация: разхождате се навън и изведнъж осъзнавате, че спешно трябва да изпълните физиологичните си нужди. Нахлувате в най-близката тоалетна и виждате пред себе си няколко празни кабини.

Но как да изберете най-чистата?

Има ли научни данни, които да ни помогнат в критичната ситуация?

Оказва се, че дори този необичаен въпрос е бил обект на проучване през 1995 г. Данните са събрани от публична тоалетна в Калифорния, която има 4 идентични кабини, разположени една до друга и означени като A, B, C и D (кабина А е най-близко до външната врата, а кабина D – най-далече). Чистачът на помещението е включен в проучването и всяка седмица записва броя на използваните ролки тоалетна хартия във всяка кабина. Ясно е, че колкото повече ролки са използвани, толкова по-посетена (и вероятно по-мръсна) е съответната кабина. Проследяването на тоалетните продължава цели 10 седмици, след което получените данни са анализирани.

Преди да разкрия резултата, помислете в коя кабина са използвани най-малко ролки. Приемаме, че редовното почистване е идентично и за четирите, т.е. разликите ще се получат единствено от потребителите на услугата. Коя кабина ще изберете – A, B, C или D?

Резултатът е донякъде изненадващ

Теоретично, при 4 налични кабини може да очакваме, че всяка от тях ще е отговорна за 25% от използваните ролки тоалетна хартия. Но проучването е показало твърде различен резултат. За период от 10 седмици са използвани общо 86 ролки. В крайните 2 кабини (A и D) са използвани 34 ролки (под 40% от всички), което е значително по-малко от очакваното при случаен избор на хората. Крайните кабини (и особено най-далечната спрямо изходната врата) са значително по-малко използвани и предполагаемо по-чисти. Резултатът е статистически значим (p<0.05) и трябва да се има предвид за ежедневната практика.

Ето разпределението на използваните ролки тоалетна хартия в четирите кабини:

  • Кабина А – 22%
  • Kабина B – 31%
  • Кабина C – 29%
  • Кабина D – 17%

Кабина D е използвана най-малко и е отговорна само за 17% (вместо очакваните 25%) от разхода на тоалетна хартия.

Заключение

Струва си да направите няколко крачки повече и да изберете крайната тоалетна кабина, която е най-далече от входната врата. Централните кабини се използват най-често. Резултатите идват от единично проучване, но са статистически значими и на този етап са най-добрите данни, с които разполагаме.

Пожелаваме ви успех в следващата напечена ситуация. Вече сте подготвени и знаете кое е правилното действие от научна гледна точка.

Заложете на научния подход, ако цените чистотата. Ползите са навсякъде.

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Интернет бюлетин

Въведете Email
ОК
Специална оферта за теб!

Абонирай се 

за  Гадателката Бими
Да, искам да знам
Напълно безплатно!